Luke 24 - Trond Olsen

I den siste luken er det Glimt-kaptein Trond Olsen som tar oss med tilbake til en eventyrlig kveld.

De fleste høyrebacker i Norge har sett ryggen til Trond Olsen når han fyker forbi dem. De fleste keepere har kjent vinden fra ballen når den suser forbi dem inn i nettet. Trond Olsen er definitivt en mann som har skrevet seg inn i historiebøkene til Bodø/Glimt.

Annonse:

- Jeg husker at skoene mine ble ødelagt i kampen før. Jeg slet veldig med å få tak i noen sko som passet foten min. Det utrolige er at skoene jeg brukte denne kampen fikk jeg av materialforvalteren til motstanderen før kampen.

- Jeg rakk aldri å bruke skoene før kampen. Den kampen jeg skal fortelle om nå er nok noe av det største jeg har opplevd i livet mitt. Jeg snakker selvfølgelig om Rosenborg – Bodø/Glimt i 2008.

Glimt kom tidlig under i kampen, Roar Strand headet ballen enkelt i mål fra fire meter. Ikke lenge etterpå sender Håvard Sakariassen, Trond Olsen gjennom mot mål. En nydelig finte sender Andreas Nordvik i pølseboden, og Olsen setter ballen vakkert i hjørnet. Stillingen til pause er 1-1.

- Når vi går utpå banen i andre omgang har vi troen på at vi kan få med oss poeng hjem til Nordland. Per Verner slår en ball oppover i banen, og Trond Olsen får trikset den nydelig med seg, han parkerer Andreas Nordvik igjen, og runder keeper, før han setter ballen i det åpne målet. Glimt leder 2-1 på Lerkendal.

Se hele historien her: 


- Litt senere i kampen får vi et frispark som er ganske langt unna mål. Det skal ikke gå an å score fra den avstanden. Jeg er så full av selvtillit, så jeg sier til Jan Derek at her går jeg for skudd. Jeg går for mål. Jan Derek tar et steg til siden, og sier vær så god, Trond, kjør på. Lynvingen fra Lyngen, har en landskamp for Norge, og tre landskamper for Samelandslaget.

Han var en tur sør i landet og spilte for Viking, Rosenborg og Lillestrøm, før han tok turen tilbake til Glimt i 2014. Før årets sesong fikk han æren av å bære kapteinsbindet for de helgule.

- Jeg skyter, og det er ikke et fantastisk frispark, men den får en dupp foran keeper, og sniker seg inn. Vi vinner kampen 3-1. Dette er definitivt et av mine største minner som fotballspiller i Bodø/Glimt. Vil du si at materialforvalteren til Rosenborg spilte en stor rolle i denne seieren?

- Han bidro hvert fall til at jeg fikk levert varene. Han var ganske stille etter kampen, og ba meg om å holde kjeft. Nå er det ti år siden, så nå kan vi endelig prate om det. Jeg vil sende en takk til han for bidraget til de tre målene jeg scoret. Det var siste luke i årets julekalender, husk å se filmen, for å gjenoppleve målene som Trond Olsen snakker om.

Førr Evig!

Annonse fra Eliteserien: