Nordic Smart House ved Svenn-Inge Laastad og Mari Salum Karadas.

Lykken ligger i en smart container

Smarte hus med nytenkende løsninger og smart teknologi. Nordic Smart House har noe mange vil ha.

Annonse:

 

Denne saken er produsert av markedsavdelingen i Avisa Nordland, Bodø/Glimts partner.

Vil du bo i en container?

Hva, tenker du kanskje. 

Tenk om igjen.

Nordic Smart House har ikke  bare lansert smarte containerløsninger og leiligheter  for fremtiden. De har Telenor med på laget. For ikke å glemme Husbanken - og Sintef. 

Vi har nylig fullført byggingen av to leilighetsanlegg på Fauske. Alle leilighetene er utleid, og i videoen under får det et innblikk i prosjektet - og hvordan det er å bo i en smart container.

Kamppartner til Glimt

Nordic Smart House er partner til Bodø/Glimt, og med på deres bærekraftprosjekt Gi ALT for en bærekraftig fremtid. Prosjektet bygger på FNs bærekraftmål.

Selskapet er kamppartner til Glimts hjemmekamp 13. juli. De har i den anledning valgt FNs bærekraftmål nummer ni: Innovasjon og infrastruktur "Bygge solid infrastruktur, fremme inkluderende og bærekraftig industrialisering og bidra til innovasjon". 

Nordic Smart House er nettopp det; innovativ.

18DAG_04-04-Nordic Smart House-17
Nordic Smart House i Bodø. Modellen er byggene som er satt opp på Fauske. Nå foregår utearbeidet; lekeplass og sosiale soner og beplantning. Foto: Lise Fagerbakk, innholdsprodusent Avisa Nordland

28 kroner i strømregning

- Husene er bygd som en termos. Vi setter opp containere som moduler og mellom disse har vi luftvarme som holder 18 grader celsius. Dette gjør at leilighetene er varme. Vi kan også kjøle hvis det blir varme dager, sier daglig leder Svenn-Inge Laastad i Nordic Smart House. 

Vi skal ikke skape et behov. Vi skal dekke et behov.

— Svenn-Inge Laastad
 En av beboerne på Fauske slapp nylig unna med bare 28 kroner i strømregning. Luften mellom leilighetene sørger også for støydemping, slik at du selv om du bor tett på naboene får et tilstrekkelig privatliv.

Snart byggestart i Steigen

 • Tomta ble kjøpt av Steigen kommune. Nå er den planert og klargjort - og over fellesferien er det klart for montering av modulene i Leinesfjord. Det blir i alt 24 leiligheter fordelt på seks treromsleiligheter på 55 kvadratmeter - og 18 to-roms på 26 kvadratmeter.

 • Det er kø for å få leid en leilighet. - Vi har venteliste, sier økonomisjef Mari Salum Karadas i morselskapet Orient Holding.

Stappet med teknologi

Leilighetene er stappet med ny teknologi - bedre kjent som smarthus. Arbeidet gjøres i samarbeid med Telenor. 

- Vi legger fiberbredbånd i alle våre prosjekt. Det gjør at vi kan bygge alle leilighetene ut med smart-teknologi. Eldre kan bo lenger hjemme takket være fiberbredbånd, sier økonomisjef Mari Salum Karadas i Orient Holding - Nordic Smart House sitt morselskap. 

Alle leilighetene er i utgangspunktet utstyrt med blant annet:

 • LED-belysning
 • Komfyrvakt
 • Fuktfølere i gulvet
 • Sprinkleranlegg
 • Alt av hvitevarer følger med. Kjøkkenet er fra IKEA og hvitevarene fra Siemens og Bosch

I løpet av året kan du både i Oslo og i Bodø besøke en visningsleilighet for å se selv. 

- Vi skal inn med en visningsmodul på Aspmyra i Bodø. Denne blir bygd med smartteknologi og vil bli en tipp topp visningsmodul, forteller Laastad. 

Ytterligere en modul er på vei til Oslo, hvor Telenor vil fylle den med teknologi og tilby visning. Modulen blir stående på Fornebu.

Nordic1
Alle leilighetene har LED-belysning, skap, innredning, hvitevarer - og egen utebod. Foto: Lise Fagerbakk, innholdsprodusent Avisa Nordland

Lav husleie

Leilighetene eies og leies i sin helhet ut av Nordic Smart House.

Husbanken er med som samarbeidspartner. Samarbeidet bidrar blant annet til at husleien kan holdes lavt. 

- Den minste leiligheten koster 6.000 kroner per måned. For noen kan det å betale 6.000 kroner i stedet for 7.000 kroner, avgjøre om de kan spise et varmt måltid til middag hver dag eller ikke.  Vi ønsker at alle skal bo ordentlig og samtidig ha penger igjen å leve for. Nå har vi også signert en avtale med Telenor som gir beboerne fiberbredbånd og tv for 349 kroner per måned, forteller Karadas.

Ønsker at folk skal trives

Men trivsel avhenger av mer enn å ha et økonomisk og koselig hjem. Også dette sørger

Kombinert bad- og vaskerom med rikelig skapplass.
Kombinert bad- og vaskerom med rikelig skapplass.

Nordic Smart House for. 

- Vi ønsker at folk skal trives, slik at på Fauske er vi nå i gang med å bygge et bomiljø. Vi har fått montert elbillading. Vi skal så plen og beplante, lage lekeplass og sosiale soner. Vi har kjøpt inn terrassemøbler til leiligheten - og alle har parkeringsplass. Vi har også kjøpt inn sykler til Fauske, forteller Karadas.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nordic2
To-roms leilighet på 26 kvadratmeter.

FNs bærekraftmål nummer 9

 • Innovasjon og infrastruktur

 • "Bygge solid infrastruktur, fremme inkluderende og bærekraftig industrialisering og bidra til innovasjon"

 • Investeringer i transport, vanningssystemer, energi og informasjonsteknologi er helt avgjørende for å skape en bærekraftig utvikling.

 • Infrastruktur er den underliggende strukturen som må være på plass for at et samfunn skal fungere.Infrastruktur er en forutsetning for økning i vekst og produktivitet, og for forbedringer i utdannings- og helsetilbud.

 • Teknologi og innovasjon kan bidra til å løse miljømessige utfordringer som følger utbyggingen av infrastruktur.

Nordic Smart House

 • Nordic Smart House leveres fremtidens smartboliger til kommuner i Norge. Komplette, innflytningsklare boenheter med smart teknologi og god standard.

 • Varmluft isolerer og varmer opp boligmodulene etter samme prinsipp som i en termos. Balansert ventilasjon sørger for god utlufting, og hver leilighet har innebygde varmeplater og varme i badegulvet.

 • Våre minste leiligheter er på 26 kvm og har en god standard som den enkelte beboer vil trives i. I tillegg tilbyr vi en leilighet på 55 kvm med to soverom.

 • Nordic Smart House prosjekterer, finansierer, bygger og drifter hele prosjektet. Finansiering skjer i samarbeid med Husbanken.

 • Patentert teknologi knyttet til byggemetode og oppvarming/nedkjøling gir en estimert reduksjon av energiforbruket på opptil 20-40%.

 • Telenor bruker sin kunnskap innen teknologi til å utvikle våre leiligheter til å bli smarte boliger. Nettside: https://www.nordicsmarthouse.no/

 • Telefon: 95 23 38 25

Annonse fra Eliteserien: