Marius Lode forlater Bodø/Glimt: – En klubb og en by jeg har blitt veldig glad i

Marius Lode forlater Bodø/Glimt til fordel for svenske Häcken.

Annonse:

FK Bodø/Glimt og svenske Häcken er enige om en overgang for Marius Lode. 

Onsdag ble de siste papirene underskrevet og Lode setter kursen til Gøteborg senere i uka. 

– Det føles veldig rart å forlate Bodø/Glimt, for det er en klubb og en by jeg har blitt veldig glad i. Ting har kanskje ikke blitt helt som jeg så for meg da jeg kom tilbake fra Tyskland, men totalt sett ser jeg tilbake på ei fantastisk tid i Bodø, sier Marius Lode til glimt.no. 

– Gode venner

Lode stopper dermed på 193 kamper i helgult, over to perioder. Etter en rekke år i gult valgte Lode etter 2021-sesongen å dra til Tyskland for spill i Schalke, men høsten 2022 vendte han tilbake til Glimt. 

Nå drar midtstopperen videre til Sverige og spill for laget som vant den svenske ligaen i 2022. Det betyr at Lode forlater Bodø/Glimt for andre gang. 

– Det er sånn fotballivet ofte er, at man går videre og jeg føler vi skilles som gode venner. Jeg ønsker Glimt lykke til videre og er veldig glad for muligheten jeg nå har fått i Häcken. 

Lode er ikke i tvil om at han kommer til å følge de helgule også i tiden framover. 

– Jeg kommer til å være ihuga Glimt-supporter og vil alltid heie på Glimt. Jeg har opparbeidet meg ganske godt vennskap i klubben, men også utenfor. Det er noe av det tøffeste med å forlate, at man forlater nettverket jeg har fått i byen. 

_DSC9806.jpg
Marius Lode vant serien sammen med Glimt i 2023. Her sammen med Fredrik Bjørkan og Amahl Pellegrino.

– Lærerikt

Da han valgte å signere for Häcken, måtte han også gi seg i jobben han hadde som bedriftsrådgiver i Sparebank 1 Nord-Norge, generalpartneren til Bodø/Glimt. 

– Det var veldig kjekt å få muligheten der. Det var vanvittig lærerikt å jobbe der de månedene jeg fikk, og de har også hatt en viktig rolle for oss i Glimt, sier Lode. 

– Men nå venter et spennende nytt liv i Gøteborg. 

Der blir han lagkamerat med flere tidligere Glimt-kjenninger. Amor Layouni og Axel Lindahl spiller nemlig i klubben. 

I løpet av tiden i Bodø vant Marius Lode tre seriegull. I tillegg debuterte han på det norske landslaget. 

– Vi ønsker å takke Marius for innsatsen i Bodø/Glimt og ønsker han lykke til videre i Sverige, sier Håvard Sakariassen, sportslig administrativ leder i Bodø/Glimt. 

 

 

Annonse fra Eliteserien: