Sportslig leder i Bodø/Glimt, Aasmund Bjørkan.

- Martin har gjort en kjempejobb for Bodø/Glimt

Sportslig leder Aasmund Bjørkan er klar på at salget av Bjørnbak er en god historie for både Martin og klubben.

Annonse:

I går ble det klart at Martin Bjørnbak går fra Bodø/Glimt til Molde.

Hvordan føles det?

- Det er vedmodig, selvfølgelig. Martin har vært en god og markant spiller for oss de siste årene. Men det at spillere tar steg og blir solgt når tiden er inne, er en viktig og naturlig del av fotballen. Vi skal være stolte av at vi er en klubb der spillere tar steg og utvikler seg, sier Aasmund Bjørkan.

Men han går til en konkurrent?

- Ja, denne gangen ble det sånn at han gikk til Molde. Vi i Glimt er klare på at vi aller helst ønsker å selge spillerne våre ut av landet. Både fordi det som regel ofte økonomisk er gunstigere, men også for å unngå å utvikle spillere for våre konkurrenter. Aller helst skulle vi solgt alle spillerne våre til toppklubber som Barcelona eller Manchester United. Denne gangen ble det ikke sånn, uten at det skal forringe at dette er en god historie for alle parter, fortsetter Bjørkan. 

Hva mener du med det?

- Det er viktig å huske på historien i dette. Martin kom til oss fra Stålkameratene foran 2011-sesongen. Han utviklet seg i Glimt, før han ble solgt til Haugesund. Han klarte ikke å etablere seg der, og vi hentet han tilbake da kontrakten hans gikk ut. Nå selger vi han til Molde for et betydelig antall millioner kroner, og han signerte også ny kontrakt med Glimt i fjor nettopp for at klubben skulle få penger for han. Martin har gjort en kjempejobb for Bodø/Glimt over tid og fortjener ingenting annet enn skryt for den han er og det han har gjort for klubben, forsikrer Bjørkan.

Men svekker ikke dette Glimts mulighet til å gjøre det godt i 2019?

- Ikke nødvendigvis. Vi har vært klare over og forberedt en god stund allerede på at Martin kunne ønske å prøve noe annet. Han er selvfølgelig en veldig god spiller, og det blir ikke enkelt å erstatte han. Men, når noen drar åpner det seg alltid et rom som andre kan vokse i. I troppen har vi allerede gode stoppere, som rutinerte Brede Moe og Marius Lode, som begge er i veldig fin utvikling. I tillegg er det jo slik at et salg gjør det enklere for klubben å ha økonomi til å hente inn en erstatter. Det er en viktig del av måten vi jobber på, sier han.

- Bodø/Glimt som klubb må først og fremst utvikle sine egne lokale spillere. I forhold til de vi henter utenfra opererer vi i et marked der vi ikke kan hente «ferdige produkter», men må hente spillere som kan ta steg hos, og sammen, med oss. Martin Bjørnbak er jo selve kroneksemplet på dette. Han tok steg hos oss før han gikk til Haugesund, kom tilbake og tok nye steg før han gikk til Molde. Hvem vet, kanskje han kommer tilbake om noen år og kan være kapteinen vår på nytt, etter å ha tatt nye steg? Det er en viktig dimensjon ved det å ha lokale spillere. Det er veldig sannsynlig at de kommer hjem på et eller annet tidspunkt, samtidig som det ikke er unaturlig at en spiller som Martin, eller Mathias Normann for den saks skyld, har lyst til å prøve noe annet i deler av det som tross alt er en relativt kort karriere som fotballspiller, påpeker Aasmund.

Vil dere ikke beholde gode spillere?

- Aller helst ønsker vi selvfølgelig å beholde alle de gode spillerne våre, men samtidig er det viktig at vi som klubb er med dem når de ønsker å prøve noe nytt eller er klare for å ta det neste steget. Alle spillerne våre er til salgs hvis budet er riktig. At gutta våre trives hos oss, utvikler seg hos oss og ønsker at klubben skal sitte igjen med noe når de går videre, er vi glade for og stolte av, avslutter Glimts sportslige leder.

Annonse fra Eliteserien: