Det ble seier da Bodø/Glimt tok i mot Molde på hjemmebane.

Medaljefest i Molde

Molde får seriegull, Glimt får medalje. De to beste lagene barker sammen i årets siste serierunde. Her er alt du trenger å vite.

Annonse:

Bodø/Glimt kroner en fantastisk sesong med medalje. Det blir enten sølv eller bronse. De helgule reiser til gullbyen Molde for å sikre seg klubbens fjerde sølvmedalje i norsk seriefotball. 

Bodø/Glimt vant endelig igjen etter en periode med flere kamper uten seier forrige runde. Kristiansund ble noen hakk for små og Glimt vant til slutt komfortabelt 3-0 etter scoringer av Håkon Evjen, Ulrik Saltnes og Erlend Dahl Reitan. Siden Rosenborg ikke maktet å slå Viking i Stavanger ble det samtidig klart at Glimt er sikret medalje i årets Eliteserie. 

Godt tak på moldenserne

Bodø/Glimt skal til Molde for å spille årets siste serierunde. Dette er faktisk tredje gangen på rad Glimt avslutter sesongen på besøk hos seriemesterne. 

I Molde har Glimt god statistikk, i alle fall om vi regner med treningskamper. Bare se her: 

Inkludert treningskamper har Glimt vunnet 4 av de siste 5 oppgjørene i Molde. 

Ser vi bort fra treningskamper har Glimt likevel god statistikk. 2 av de siste 3 seriekampene i Rosenes by har endt med tre poeng til Glimt. Av de siste 6 seriekampene har Glimt vunnet 3.

Vi husker alle hvordan Glimt avgjorde kampen til sin fordel på overtid i fjor. Kristian Fardal Opseth stanget inn 2-1-scoringen helt på tampen av kampen. I 2015 endte det også med 2-1-seier etter scoringer av Morten Ågnes Konradsen og Zarek Valentin. 

Glimt og Molde har møttes 43 ganger i Eliteserien. Og statistikken er helt jevn. Lagene har vunnet 19 ganger hver og 5 kamper har endt med poengdeling. Også i Molde er det jevnt, men hjemmelaget har et lite overtak. På 21 oppgjør har Molde vunnet 11, mens bare 1 kamp har endt uavgjort. Det gir Glimt 9 seire, noe som neppe er Glimts verste bortestatistikk. 

Annonse fra Eliteserien: