Mer enn en næringslivsaktør

Bravida Bodø går sammen med Glimt for å heie frem gatelagene.

Annonse:

Om vi går tilbake til februar 2022, blir Glimt invitert på ledersamling hos Bravida. De hadde latt seg fascinere av hvordan klubben til daglig jobber med prestasjon, utvikling og ikke minst bærekraft. Underveis i samlingen går leder for samfunnsavdelingen, Ørjan Berg inn på gatelagene i klubben. Det tente en gnist hos Bravida.

I Glimt er det i dag to gatelag: Bodø/Glimt Gatelag og Glimtvis

Avdelingsleder på elektro i Bravida Bodø, Espen Hansen, ble spesielt imponert over fokuset klubben har på de som faller utenfor det ordinære fotballtilbudet.

Espen Hansen i Bravida er stolt over samarbeidet med Glimt. Foto: Vilde Hiller Rasmussen/glimt.no
Espen Hansen i Bravida er stolt over samarbeidet med Glimt. Foto: Vilde Hiller Rasmussen/glimt.no

– Glimt gjør mye som ikke så mange vet om, og jobben som blir gjort med gatelagene var en av de tingene vi ikke hadde hørt så mye om. Vi synes det hørtes ut som et spennende prosjekt hvor Bravida kunne bidra. På lik linje med Glimt, vil Bravida vise at vi satser på mennesker, forteller Hansen

– På fotballbanen stiller vi alle likt 

Underveis i samarbeidet viser det seg at Glimt og Bravida har flere likhetstrekk. Mens Glimt jobber med prestasjon på fotballbanen, jobber også Bravida med prestasjon på arbeidsplassen.

– Det er ikke bare på fotballbanen det har vist seg at gode prestasjoner gir resultater. Det kan også relateres til vår arbeidshverdag. Vi er avhengige av gode prestasjoner for å kunne nå månene, sier avdelingslederen.

I samsvar med Glimt jobber også Bravida godt med FNs bærekraftsmål. Det langsiktige målet til Bravida er å være klimanøytrale gjennom hele verdikjeden innen 2045. 

– Innen 2025 skal Bravida Norge redusere CO2-utslippene fra bilene sine med til sammen 30% sammenliknet med 2020. I Bodø er vi allerede godt i gang og har byttet ut hele seks biler fra bensinbil til el-bil. Målet er at hele bilparken skal være helelektrisk, forteller Hansen. 

Bærekraftige løsninger er begynnelsen på fremtiden vår og skal bli kjernen i alt vi gjør. Derfor tar vi imot utfordringen om å skape forutsetninger for et mer bærekraftig liv – både i dag og for fremtiden.

— Bravida.no

Bravida viser også at de satser på mennesker og har som mål å være bransjens beste arbeidsgiver. I praksis betyr det å bygge team hvor medarbeiderne fører seg trygge, trives på jobb og utvikler seg. Med 66 ansatte i Bodø og Meløy er det viktig for lederne å skape et trygt og godt fellesskap. 

– Hver tirsdag møtes vi for å spille cageball. Vi jobber i team på trening også, men det knyttes bånd på en helt ny måte. Det merkes at medarbeiderne er tryggere på hverandre og folk kommer gjerne på jobbe med et ekstra gir dagen etter ei økt. Det er veldig gøy å se at treningene sammen kan gi gode prestasjoner også på jobb, forteller Hansen. 

Sammen om fotballen

I tillegg til å ta hånd om medarbeiderne sine, har Bravida Bodø valgt å ta ekstra godt vare på gatelagene i Glimt. Det ble derfor bestemt at deler av den økonomiske støtten skulle øremerkes Glimtvis, som da avtalen ble inngått var det eneste gatelaget til Glimt. I tillegg til den økonomiske støtten har det blitt arrangert felles fotballtreninger for å lære hverandre å kjenne. 

DSC03916.jpg
Glimtvis og Bravida på cageball-trening sammen. Foto: Vilde Hiller Rasmussen/glimt.no

– Det handler om å vise medmenneskelighet og det å gi folk en sjanse. På fotballbanen stiller vi alle likt og vi føler oss veldig velkommen og inkludert av både spillerne og trenerne på Glimtvis, sier Hansen engasjert. 

Spesielt aktivitetsleder i Samfunnsavdelingen, Cato Moan verdsetter samarbeidet.

– På lik linje som at Glimt skal være mer enn en fotballklubb, har Bravida vist at de er mer enn en næringslivsaktør. Bravida har vist hvordan fotballen og næringslivet kan stå sammen for å nå mål, sier aktivitetslederen. 

Også markedsleder i Glimt, Tom Steffensen roser Bravida for å ha vært såpass til stede i partnerskapet. 

– Jeg husker godt samlingen vi var på hos Bravida. De viste seg frem som en raus næringslivsaktør. De ser verdien av og er bevisst sitt ansvar i forhold til bærekraft og de har vært tydelig til stede siden dag én, sier markedslederen. 

Hvem er Bravida?

  • Bravida er Nordens ledende leverandør av tekniske helhetsløsninger innen service og installasjon.

  • Bravida tilbyr både private og offentlige tjenester innen energi, varme, kjøling, vann, ventilasjon og sikkerhet.

  • Bravida har særlig fokus på FN's bærekraftsmål nummer 5, 7, 8, 12, 13 og 16.

  • Bravidas langsiktige bærekraftsmål er å være klimanøytral i hele verdikjeden innen 2045.

  • Bravida og Glimt inngikk en partneravtale i starten av 2022, hvor deler av den økonomiske støtten er øremerket gatelaget Glimtvis.

Annonse fra Eliteserien: