Midtstopperbautaen forlenger: – Ingen bedre plass for meg

Isak Helstad Amundsen fortsetter i Bodø/Glimt.

Annonse:

Isak Helstad Amundsen ønsker å bli i Bodø/Glimt. Den sterke midtstopperen fra Brønnøysund ble tirsdag enig med klubben om en ny kontrakt som binder han til klubben for tre nye år. 

Helstad Amundsen var i fjor på utlån i Tromsø, og har denne sesongen virkelig gjort sakene sine bra for Glimt i toppen av tabellen. Brønnøyværingen fikk sjansen etter at hans midtstopperkollegaer måtte stå over med skade og har aldri sett seg tilbake. 

– Det kjennes veldig fint. Det er en tillitserklæring fra kubben. De viser at de setter pris på det jeg kan bidra med, og har troa på det jeg driver med. Jeg føler ikke at det er noen bedre plass å være for min del enn Glimt. Både trening og utviklingen her er helt etter min smak, sier Helstad Amundsen etter at kontrakten var signert. 

– Vanskelig å se for seg

Helstad Amundsen signerte sin første kontrakt med Glimt våren 2020, og var tidvis en fast del av laget til bodøværingene som feide gjennom Eliteserien til klubbens første seriegull. Han forlenget kontrakten sin to ganger høsten samme år. Den "gamle" kontrakten var gyldig til sommeren 2024. Nå går kontrakten ut 2025-sesongen. 

– Denne reisen hadde vært vanskelig å se for seg for tre år siden. Jeg har alltid hatt mål om og troa på at jeg kunne komme meg opp og fram. Det er klart at det er store kontraster fra det livet jeg levde da, men det er det jeg alltid har jobba for. 

I år har han spilt det meste av Glimts Europa-kvalikkamper, og spilte blant annet en mesterlig kamp da Glimt slo Dinamo Zagreb 1-0 i den første playoff-kampen til Champions League. 

– Det har vært en stor opplevelse, selvfølgelig. Både kampene i Eliteserien og Europa. Store erfaringer å ta med seg videre, det gjør at man blir mer rusta for det som kommer også. Og vi vet jo at det kommer mange kule kamper fremover også, sier han. 

_DSC1106.jpg
Isak Helstad Amundsen storspilte for Glimt mot Dinamo Zagreb på Aspmyra tidligere i sommer. Nå har han forlenget kontrakten. Foto: Kent Even Grundstad

 Mer erfaring er nøkkelen

Helstad Amundsen har hatt en eventyrlig utvikling de siste årene, og særlig denne sommeren har han fått tillit fra Glimts trenerkontor. Erfaringen fra kamper kommer godt med for unggutten. 

– Jeg har fått spille en god del eliteseriekamper siden jeg kom hit første gangen. Det er viktig å få kamptrening som midtstopper, for det blir aldri det samme på trening. Jeg føler jeg har tatt steg og utvikla meg i rett retning, men det er enda mange detaljer jeg må jobbe videre med. 

Og storspillet til Helstad Amundsen den siste tiden har også satt i gang landslagsdiskusjonen. Han ler når vi tar det opp. 

– Jeg tenker ikke på landslaget. Det er selvfølglig en drøm, men jeg har null fokus på det. 

I stedet ønsker han å rette fokuset mot ... Ja, du gjettet riktig. Utvikling! 

– Jeg vil at vi skal fortsette å utvikle oss. Selv om ting er bra føler vi enda at vi kan bli enda bedre. Vi jakter enda bedre prestasjoner. Det er et mål for både min del og laget sin del, avslutter han. 

Annonse fra Eliteserien: