Moberg blir Glimt-spiller

Vegard Leikvoll Moberg ble i dag klar for Bodø/Glimt. Han kommer fra Sogndal.

Onsdag morgen ble Bodø/Glimt og Vegard Leikvoll Moberg enige om de personlige betingelsene og dermed blir 26-åringen Glimt-spiller ut 2019-sesongen. 

Leikvoll Moberg fikk 6 kamper for Sogndal i 2016 og satt på benken i 10 etter at han kom fra Åsane midtveis i sesongen. Han spilte 16 kamper for bergensklubben i 2016 og i 2015 ble det hele 29 kamper på midtbanespilleren. 

Annonse:

Eliteseriedebuten hans kom mot Bodø/Glimt i 2016, da gjestene fra Bodø rotet vekk en 2-0-ledelse mot slutten av kampen. Leikvoll Moberg kommer fra Os i Hordaland og kjenner Glimt-trener Kjetil Knutsen godt fra før. Knutsen var hans trener i Åsane. 

Midtbaneanker

Leikvoll Moberg trives best som midtbaneanker, men kan også brukes som midtstopper. Den 190 cm høye spilleren beskrives som solid og duellvinnende. 

Vegard Leikvoll Moberg er selv strålende fornøyd med å nå være en del av de helgule fra nord, og gleder seg til å ta fatt på en ny sesong i OBOS-ligaen. En liga han kjenner godt.

- Det vil passe meg bra å bdra til å spille opp en klubb fra OBOS-ligaen. Selv om jeg kommer fra Eliteserien er det ikke noen nedtur for meg å gå tilbake til OBOS-ligaen, sier "Leik" og er tydelig lettet for at ting har falt på plass.

- Det er en god følelse nå. Det er godt når ting endelig lander etter mye usikkerhet. Jeg har troen på at dette blir bra. 

Hordalendingen har hørt mye positivt om Bodø/Glimt før han kom hit. 

- Jeg vet at det er en storklubb, historisk sett. Klubben har en stolt historie og gode tradisjoner. Når man tenker på Eliteserien er Bodø/Glimt et navn som kommer opp, og vi skal sørge for at de gjør det i realiteten også, forsikrer han. 

- Jeg håper på å få spilt så masse som mulig, og har respekt for de som er her fra før. Det blir opp til meg å vise at jeg skal satses på. Det er gode spillere her, men jeg vil tilføre noe annet.

Godt drevet og gode planer

Det er mange faktorer som spiller inn når man skal velge seg en fotballklubb. For Leikvoll Mobergs del var klubbens planer for han avgjørende.  

- Klubben er godt drevet og alle her har samme mål. Trenerteamet har en god plan for meg og det setter jeg pris på. Byen har jeg ikke sett så mye til enda, men det er i alle fall større enn Sogndal. Det er deilig at byen er litt stor, sier han og forsikrer saftkokerne om at Sogndal også er ei trivelig bygd.  

- Jeg er en stor, fysisk og robust spiller. Jeg går i krigen og er en duellspiller. Når jeg er på mitt beste får jeg de rundt meg til å bli bedre. Jeg er en lagspiller, avslutter han.

Vi ønsker Vegard Leikvoll Moberg velkommen til klubben!

Annonse fra Eliteserien: