Vegard Leikvoll Moberg gir tommelen opp under kampen mot Kristiansund.

Moberg får oppfylt guttedrømmen: – Har vokst mye

Nå går guttedrømmen i oppfyllelse for Vegard Leikvoll Moberg

Annonse:

Etter nesten fem sammenhengende år går Vegard Leikvoll Moberg og Bodø/Glimt hvert til sitt. "Trollmannen fra Os", som har blitt hans velklingende kallenavn har spilt i Bodø/Glimt siden 2017, kun avbrudt av et halvt år i dansk fotball. 

– Vi kan vel oppsummere oppholdet mitt her som et "Barndomsminne fra Nordland". Jeg har hatt det helt fantastisk, og selv om det siste året har vært som det har vært så har jeg likevel prøvd å bidra så god jeg kunne, sier han på telefon fra sin nye gamle hjemby. 

Det siste året har nemlig Leikvoll Moberg knapt vært å se på banen for de helgule etter at han ble satt ut av en skade like før seriestart. Han fikk likevel noen minutter i UEFA Europa Conference League mot CSKA Sofia på Aspmyra i høst. 

– Jeg får medalje når Glimt vinner Conference League i mai, sier han og ler. 

Og på sin egen bursdag blir Leikvoll Moberg Brann-spiller. 

Barndomsdrømmen er oppfylt

Leikvoll Mobergs nye klubb er hjemfylkets store stolthet. Brann skal kjempe seg tilbake til Eliteserien i en spennende OBOS-sesong. Det er noe han nå virkelig ser frem mot. 

Vegard Leikvoll Moberg feirer seriegull med gullhatt og champagne i Mjøndalen 2021.jpg
SERIEMESTER: Vegard Leikvoll Moberg ble seriemester for Bodø/Glimt i 2020. Her fra gullfeiringen i 2021. Foto: Kent Even Grundstad

– Alle som følger Glimt vet at jeg har hatt lyst til å spille for Brann og nå kom muligheten. Jeg har lyst å spille for Glimt også, men jeg må spille fotball. Det er perfekt å dra til Brann nå. 

Fredag ettermiddag var osingen på vei til Alicante på Glimts treningsleir da han møtte to smågutter utenfor Aspmyra. De hvisket og pekte på den høyreiste vestlendingen. 

"E du han Moberg"? spurte de. 

– Vi tok bilder og snakket litt sammen. Da fortalte de at deres største drøm var å spille for Glimt. Det var som å se meg selv da jeg var guttunge. Jeg fikk bare enda mer lyst å spille for Brann etter å ha møtt Teo og Oliver. 

Nå går altså turen hjem til Bergen og hans selveide leilighet for første gang. Det er også første gang han og samboeren, som eier leiligheten sammen blir nettopp det. Samboere. 

Helgult hjerte

Da Leikvoll Moberg signerte for Glimt i 2017 var den lille klubben i nord i OBOS-ligaen, men rykket opp på første forsøk. Fem år senere står han igjen med ett seriesølv og to seriegull sammen med lagkameratene. 

Vegard Leikvoll Moberg mot tre stabækspillere på Aspmyra i november 2020.jpg
KULTHELT: Vegard Leikvoll Moberg var godt likt av fansen. Foto: Kent Even Grundstad

– Det har vært helt sjukt. Jeg har fått være med å bygge opp en kultur her og det er veldig mange jeg har blitt glad i. Det å komme tilbake hit var et stort høydepunkt i koronatiden, sier han. 

Etter et halvt år i Danmark og Silkeborg ble hjemlengelsene til Bodø stor og Kjetil Knutsen tok ham inn i varmen igjen. 

– Det var fordi jeg var glad i Glimt og Kjetil var glad i meg som ga meg den muligheten. Det var stort å lande i Bodø den høstkvelden i 2020. Hjertet mitt kommer alltid til å være gult ... Og rødt, sier han. 

– Jeg har vokst mye siden jeg kom til Glimt. Kanskje aller mest etter at jeg kom tilbake i 2020. Jeg har lært å sette pris på de rundt meg og det er en av de største grunnene til at jeg drar til Bergen. Det betyr mye for meg, men det betyr mye for de rundt meg også. 

Flyttet fra Bodø på 90 minutter

Fredag ettermiddag var Leikvoll Moberg på vei til Glimts treningsleir. Han ble plukket opp hjemme av Petter Storvik, en av de som bidrar i Glimts treningshverdag. 

Vinteren 2021 var Leikvoll Moberg gjest i podkasten 4-3-3. Se hele episoden i videovinduet nedenfor: 

– Vi var på vei til flyplassen da telefonen min ringte. Jeg fikk beskjed om at jeg ikke trengte å dra til Spania likevel. Jeg booket om billettene og dro rett hjem for å pakke. 

I løpet av 90 minutter, kanskje et par tilleggsminutter var hele livet i Bodø pakket ned og vasket bort. 

– Vi tømte, ryddet og vasket leiligheten på under to timer. Det hadde aldri gått uten han. Du må skrive at jeg vil takke han for hjelpen, avslutter han Leikvoll Moberg på vei til Flesland. Nå reiser han til Gran Canaria for å slutte seg til Branns treningsleir. 

Leikvoll Moberg noterte seg for 13 seriemål på 79 seriekamper for Bodø/Glimt, og det er noen flere han ønsker å takke før han reiser videre. 

– Én ting til! Jeg har sett alle meldingene på sosiale medier de siste dagene. Jeg setter utrolig stor pris på hver eneste en og blir faktisk litt rørt. Tusen takk for støtten til alle Glimt-fans der ute. 

FK Bodø/Glimt ønsker å takke Vegard Leikvoll Moberg for alle bidrag, på og utenfor banen de siste fem årene. Lykke til videre på ferden og gratulerer med oppfylt guttedrøm! 

Annonse fra Eliteserien: