Moe før toppkampen: – Vi er veldig motiverte

Se stor bildeserie

Annonse:

Onsdag formiddag møtte Bodø/Glimts trener Kjetil Knutsen og kaptein Brede Moe pressen på den obligatoriske pressekonferansen. Like etterpå startet Bodø/Glimt sin offisielle trening ute på Olimpico stadion, hvor morgendagens batalje skal utspille seg. 

Se bildeserie fra dagens treningsøkt lenger ned i denne saken.

Brede Moe har vært supervikar som Glimts kaptein etter at Patrick Berg og Ulrik Saltnes begge har måtte stå over de siste kampene med skade. I de kampene står Glimt uten baklengs. 

På spørsmål om hva som er Glimts hemmelighet i forsvar, svarte han enkelt og greit det skal hele laget ha skryt for. 

– Laget som helhet utgjør forsvaret og måten vi spiller på. Vi er glade i å dominere kamper og når vi lykkes med det blir det ofte få baklengs. Vi får se hvordan det går i morgen. I år har vi mer erfaring enn vi hadde i fjor. Vi er på bortebane hos et stort europeisk lag og det blir en utfordring, men guttene er klare, sier kapteinen trygt. 

– Mer erfaring på europeisk nivå

I fjor var Brede Moe blant spillerne som var med til Milano, en annen italiensk storby da Glimt tapte knepent 2-3 for stormakten AC Milan.

Sånn sett har han relativt fersk erfaring på dette nivået, men i år blir det også tilskuere på tribunen.  

– Det blir en voldsom kul opplevelse for oss. Det er et tett kampprogram og mange snakker om at vi er slitne, men opplevelsen i morgen gjør nok at vi ikke merker noe. Vi er veldig motiverte for kampen i morgen. På en god dag kan vi slå godt fra oss. Vi får påfyll av omgivelser og det som skjer rundt oss, forsikrer stopperkjempen. 

Også trener Kjetil Knutsen gleder seg til over 35.000 tilskuere på tribunen. Blant dem er 1500 helgule. 

– Det er helt fantastisk og forteller mye om reisen vi har hatt, det  orteller at det er en viktig kamp i historien vår og det forteller mye om støtten vi har i Bodø og Norge. Det blir fantastisk for oss at så mange er til stede. 

– Glemmer trykket når kampen starter

Glimt har litt erfaring fra en liknende opplevelse tidligere i sommer. I Warszawa spilte Glimt foran et hinsides publikum og vil gjenoppleve det i morgen. 

– Vi opplever et vanvittig trykk før kampen starter, men når kampen starter og fokuset  vårt setter inn er det skremmende hvor lite man legger merke til dem. Men vi gleder oss veldig til å spille på en såpass ærverdig stadion med opp mot 40.000 tilskuere. Vi skal glede oss, slippe oss løs og nyte!

Den oppmøtte pressen fra Norge var naturligvis også opptatt av Romas revansjelyst etter at Glimt vant det motsatte oppgjøret 6-1. 

– Toppnivået deres er ekstremt høyt, men de er nok ikke der de ønsker å være. Vi er i en posisjon som gjør det mulig å vinne. Vi er opptatt av å prestere og utvikle oss og dette er den perfekte arenaen, konkluderer treneren. 

– Roma kommer også til å ønske å dominere kampen. Evnen vår til å forsvare oss og ta vare på ballen er viktig. Jeg kaller det å dominere, en viktig ingrediens i vårt spill, avslutter Knutsen. 

Annonse fra Eliteserien: