Moe tilbake fra start: – En hard nøtt å knekke

For første gang siden mai 2019 endte det uten poeng for Bodø/Glimt hjemme på Aspmyra.

Annonse:

Det var Molde som trakk det lengste strået på Aspmyra torsdag kveld, til tross for at Glimt var det beste laget. I første omgang beleiret hjemmelaget nærmest Moldes sekstenmeter hele omgangen, men fikk aldri hull på byllen. 

– Det er selvfølgelig kjipt. Jeg hadde en god følelse etter førsteomgang der vi spiller bra. Men Molde viser at de er gode defensivt. De scorer på det eneste de kan scora på i denne kampen og det er dødball, konkluderer Brede Moe etter sin første kamp fra start siden skaden tidligere i sesongen. 

For Moldes, og Eliteseriens toppscorer ble tungen på vektskålen i kveldens kamp, som gjør at Molde vipper Glimt ned fra tabelltoppen. 

– Bare et spørsmål om tid

Molde tok ledelsen på en corner i starten av andre omgang og noen minutter før slutt dukket samme mann, Ohi opp igjen og scoret på helt åpent mål. 

– Det er helt sikkert ting vi kan gjøre bedre i dag, men det er bare et spørsmål om tid før man scorer når man beleirer sekstenmeteren sånn som vi gjorde, sier Moe og legger til at Molde har god erfaring med nettopp denne måten å spille fotball på. 

– De gjorde det i Europa, med stor suksess mot god motstand. De får energi av å score og forsvarer seg bra. Molde er en hard nøtt å knekke. 

– Vi er vant til at lag ligger lavt

Ulrik Saltnes var en spillerne som presset og presset for å få hull på byllen mot seriemesterne fra 2019, uten å lykkes. 

– Vi har en voldsom intensitet i hele kampen og kjører greit over dem, men når de legger seg lavt har vi ikke den kvaliteten vi trenger for å bryte gjennom. Det må vi bare se på fremover, hvordan vi skal bli bedre mot ultrakyniske lag, sier en litt oppgitt Saltnes etter kampslutt. 

Som Brede Moe var inne på har Molde lykkes med denne taktikken i Europa, men Saltnes går ikke med på å ta så mye læring fra det Molde gjorde i dag for å selv lykkes i Europa. 

– Vi er godt vant med at andre lag ligger kjempelavt, nå må vi bare se på hva vi kan gjøre som kan gjøre at utfallet blir annerledes, sier han. 

Tilbake fra start

Brede Moe har vært skadet siden 2-0-seieren over Haugesund mot slutten av mai. Torsdag var han tilbake fra start. 

– Kroppen kjennes okei. Jeg har ikke fått spilt så mye fotball i det siste, men den føles bra. 

Nye sjanser for Glimt til å ta tre poeng kommer allerede på søndag. Da kommer Stabæk på besøk til Aspmyra. 

 

 

Annonse fra Eliteserien: