Mot Brann i Bergen

Både Brann og Bodø/Glimt har mistet poeng mot RBK på overtid den siste uka. På mandag møtes de i Bergen. Her er alt du trenger å vite.

Annonse:

Etter en hel uke uten kamper for Glimts del blir det endelig kamp igjen når de helgule reiser til Bergen for å kjempe om poeng. I motsetning til Glimt har Brann spilt kamp denne uken, det ble en tøff afære på Lerkendal torsdag kveld. 

De to lagene befinner seg på hver sin side av tabellen før den fjerde runden av Eliteserien 2021 skal spilles. Glimt ligger foreløpig på 3. plass, med én kamp til gode på RBK som topper serien. Brann står med null poeng etter at de har spilt fire kamper, hvor de har tapt for Viking, Vålerenga, Molde og Rosenborg (Kampen mellom Rosenborg og Brann som ble spilt torsdag kveld var en fremskyndet runde 14-kamp).

Poengtap på tampen

Bodø/Glimt har kommet godt i gang i årets sesong og fant endelig frem storspillet vi ble bortskjemt med i fjor forrige uke. Med Rosenborg på besøk på fotballens festdag klikk-klakket de helgule seg til flere store sjanser og scoret to flotte mål på et robust RBK-lag. Dessverre var dette også kvelden der marginene ikke var helt på Glimts side. 

Med bare minutter igjen på klokka tok RBK smått over kampen og fikk akkurat tid og rom nok til å utlikne til 2-2. Dermed stoppet seiersrekken til Glimt på Aspmyra på 19 kamper. 19 tellende seire på rad på Aspmyra fra 2019 til 2021 ble fasit før rekka ble brutt. 

DSC_6997KentEvenGrundstadFoto
Glimt-spillerne jubler etter scoring mot Brann på Aspmyra i fjor sommer. Foto: Kent Even Grundstad

Men Glimt tapte ikke mot Rosenborg og dermed står Glimt som ubeseiret på hjemmebane siden 19. mai 2019. Over to år siden forrige gang Glimt tapte en hjemmekamp, med andre ord. Hvem var motstander da? Brann. Nå møtes de i Bergen. 

Bodø/Glimt står med syv poeng etter sine tre første kamper og på mandag håper vi å se både klikk-klakk, festfotball og få tre poeng. 

Fire tap på rad

Brann kommer også rett fra poengtap på slutten av kampen mot Rosenborg. Runde 14-kampen mellom de to lagene ble fremskyndet på grunn av Rosenborgs Conference League-deltakelse og ble spilt torsdag kveld i Trondheim. Trønderne kom best i gang med en tidlig scoring før Brann i starten av den andre omgangen scoret to ganger og snudde kampen. 

Dessverre for Branns del holdt ikke ledelsen mot Rosenborg helt inn. Bergenser, Kristoffer Zachariassen scoret to ganger for RBK i kampens siste minutter og sørget fot at alle poengene ble igjen i Trondheim.  

Dermed ble det nok et tap for Brann som etter sine fire første kamper stadig står med null poeng. Brann har møtt fire av de fem antatt beste lagene i de fire første kampene og på mandag kommer nummer fem på besøk. 

For statistikknerdene

Bodø/Glimt og Brann har møttes mange ganger i Eliteserien opp igjennom årene. Og faktisk er det Bodø/Glimt som har et ørlite overtak fra de 46 oppgjørene. 21 ganger har Glimt stukket av med seieren, mens Brann har vunnet 18 ganger. Bare syv ganger har lagene spilt uavgjort. 

Som nevnt er Brann det siste laget som har vunnet en tellende kamp på Aspmyra tilbake i 2019. I fjor vant Glimt begge oppgjørene (5-0 i Bodø og 3-0 i Bergen).

Se høydepunktene fra oppgjøret i Bergen i fjor:


Et oppgjør mellom lagene i Bergen de aller fleste Glimt-supportere husker godt er nok 16.mai-kampen i 2014. Glimt var nyopprykka og jaget sin første borteseier for sesongen. Trond Olsen og Badou sørget for at de helgule spolerte festen i Bergen med en sterk borteseier. Len deg tilbake og gjenopplev kampen her: 

Det scores mange mål når de to lagene møtes. På 46 kamper er målforskjellen 85-75 i Glimts favør, men det er kampene på Aspmyra som drar statistikken i land for Glimts del. I Bergen er det hjemmelaget som har overtaket. 

På 23 kamper har Brann vunnet elleve ganger, mens Glimt har vunnet ni kamper.

De to lagene møttes to ganger i treningskamper i vinter og stakk av med én seier hver. Først vant Brann 2-0 i den aller første treningskamper, før Glimt vant hele 4-1 i Bodø noen måneder senere. 

Vi gleder oss til nok en jevn og spennende kamp mot Brann i Bergen. 

 

Annonse fra Eliteserien: