Frode Thomassen og Mariann Meby.

Møt vår bærekraftsambassadør - Bodø Energi

Bodø Energi har vært med oss hele veien. Nå er de også bærekraftsambassadør.

Annonse:

Bodø Energi er en av klubbens hovedpartnere. De er draktpartner, men har også stilt seg bak vårt Action Now-program. I 2009 ble Bodø Energi seritifsert som miljøfyrtårn, og siden da har de jobbet med bærekraft. 

- Egentlig har vi jobbet med FNs bærekraftsmål uten at vi har vært klar over det, forteller foretningsutvikler i Bodø Energi, Mariann Meby.

Derfor var det et enkelt valg for bedriften å bli med på Action Now-programmet. 

- Å gå videre med bærekraft og satse ytterligere er helt logisk for oss, relevant for oss og interessant for oss. Derfor var det ikke vanskelig å overtale oss til å være bærekraftsambassadører, fortsetter Meby. 

Fotballen som inspirasjon

Å sette partnerskap sammen med bærekraft i en fotballklubb mener Bodø Energi er positivt. 

Bodø Energi AS og tre døtre jobber målrettet etter FNs bærekraftmål. Konsernsjef Arne Juell. Foto: Lise Fagerbakk/Avisa Nordland
Bodø Energi AS og tre døtre jobber målrettet etter FNs bærekraftmål. Konsernsjef Arne Juell. Foto: Lise Fagerbakk/Avisa Nordland

- Vi kan bruke fotballen og de sentrale spillerne som en brekkstang mot befolkningen, og en inspirasjon til å ta bærekraftige valg. Vi tror at Glimt har en stor påvirkningskraft, og å kunne gjøre dette bærekraftsarbeidet sammen med klubben gjør at vi kan nå ut til enda flere, sier Meby. 

- Klubben blir en viktig kommunikasjonskanal for oss hvor vi på en felles plattform kan nå ut, legger konsernsjef i Bodø Energi, Arne Juell til. 

Klubben på sin side er veldig glad for å ha Bodø Energi med på laget. 

- Å ha med Bodø Energi bak Action Now-programmet har vært viktig for oss. De gir programmet en tyngde, og bidrar til at vi alle tenker nytt og kreativt. Bodø Energi har vært en partner i klubben i mange år, og at de også vil være med på vår bærekraftssatsning betyr mye, forteller daglig leder i klubben, Frode Thomassen. 

Samarbeid viktig for å nå målene 

Innad i bedriften har Bodø Energi valgt seg ut fem mål. 

  • Bærekraftsmål nummer 7 "Ren energi for alle"
  • Bærekraftsmål nummer 9 "Industri, innovasjon og infrastruktur" 
    Bærekraftsmål nummer 11 «Bærekraftige byer og samfunn»
  • Bærekraftsmål nummer 13 "Stoppe klimaendringene" 
  • Bærekraftsmål nummer 17 "Samarbeid for å nå målene"

- Disse målene falt naturlig for oss å velge, og er mål vi i Bodø Energi hver dag jobber for å bli bedre på, og som igjen påvirker den verdenen vi lever i. Vi treffer også på de tre pilarene til FNs bærekraftsmåler bygget på; nemlig samfunn, miljø og økonomi, sier Meby.

- Å være en del av Action Now treffer oss rett på punkt nummer 17 - å samarbeide for å nå målene.  Det er alltid lærerikt å møte de andre som er med i Action Now-programmet, hvor vi lærer av hverandre og får nye impulser, forteller Juell.

- Det er kjempeinteressant å være i et nettverk med de andre partnerene til Glimt for å få sørget for at vi får befolkningen med oss i denne bevegelsen. Vi har ikke mange år på oss om vi skal reversere det som skjer i verden. Det må en stor tverrfaglighet til for å stoppe klimaendringene. Den tverrfagligheten finnes i Action Now-nettverket, avslutter Meby.

Annonse fra Eliteserien: