Møter den gamle «familieklubben»: – Jeg skal ta en power slide

Annonse:

Onsdag formiddag forlot Glimt Bodø Lufthavn og et fryktelig sommervær for å sette kursen mot den islandske hovedstaden. For klubben er dette det aller første møtet med islandsk fotball på europeisk nivå, men for Alfons Sampsted blir dette nesten som å komme hjem.

Glimts islandske høyreback har flere kamper i den islandske eliteserien i beltet og vet godt hva som venter Glimt når de helgule møter Valur sent torsdag kveld norsk tid.

– Jeg har spilt mot de flere ganger, og jeg har spilt sammen med flere av spillerne som er i Valur nå, så jeg kjenner godt til laget, sier Sampsted i podkasten 4-3-3. Hør hele podkasten nederst i saken. 

– De er et hardtarbeidende lag i grunnen, veldig typisk islandsk lag egentlig. De har flere spillere som er rutinerte og har spilt på et høyt nivå tidligere i karrieren.

Møte med tidligere Glimt-keeper

Det er flere spillere på Valur som har en fortid i norsk Eliteserie. Blant annet Hannes Thor Halldorsson som spilte i Bodø/Glimt våren 2016. Han ble raskt en godt likt spiller blant Glimt-fansen og det var nok mange helgule hjerter som sympatiserte med Island under fotball-EM samme år, der Glimt-keeperen sto mesterlig for landslaget sitt.

– Han har jo over hundre kamper for Island. I tillegg har de Sævarsson som har spilt i Brann, som også har rundt hundre landskamper, forteller Sampsted som for tiden konkurrerer mot nettopp Sævarsson om landslagsplassen på høyrebacken.

– Jeg får ta en prat med venstrevingen vår om å levere en skikkelig kamp sånn at den plassen blir min, spøker han.

Men selv om Sampsted åpenbart kjenner vår islandske motstander godt blir det en tøff kamp mot et hardarbeidende lag.

– De vet hvordan de skal spille kynisk. De er et direkte lag og er farlige i boksen. Jeg tror vi kommer til å dominere det grunnleggende spillet, men boksspillet blir viktig her. De er vant til å vinne kamper og vinner de fleste kampene mot gode motstandere i hjemlig liga.

Vante forhold

Og selv om forholdene, sånn klimamessig kanskje passer Glimt-gutta bedre enn det gjorde i Warszawa forrige uke ...

– Det blir ikke varmt. Jeg tipper en vanlig sommerdag på Island gir oss 12 grader og regn. For å ikke glemme vinden. Være et ganske likt som i Bodø egentlig.

... så blir det ingen enkel kamp for de helgule, tror Sampsted.

– Det kommer til å bli en tøff kamp fordi de har så mange spillere som har spilt de store kampene. De har flere spillere som er «big game players». Det blir absolutt ingen walk in the park.

Valur i blodet

Som om ikke Sampsted kjenner Valur godt nok fra før kommer det også frem i podkasten at det renner Valur-blod i årene på Glimts høyreback.

– Pappa har vokst opp i Valur, og onkelen min er den med flest kamper for Valur. Bestefaren min har vært i styret i klubben, så det er mye Valur-blod i familien, men ikke i meg, sier han.

– Du må da ha vært Valur-supporter som barn, hvis din far spilte der

– Nei, Jeg har alltid vært Breidablikk. Det har gått fint, pappa spilte ikke så mange kamper så det var lett for han å svelge. For onkelen min var det nok litt verre.

Alfons Sampsted har spilt i Glimt i én og en halv sesong og venter fortsatt på sitt første mål i Glimt-trøya. Det ville jo vært typisk om den kom mot nettopp familiens gamleklubb.

– Da skal jeg ta en «power slide» foran fansen og familien, fleiper han.

 

Annonse fra Eliteserien: