Marius Lode under kampen mot Brann på Aspmyra 2019.

Møter Mjøndalen til kamp

Nok en spennende bortekamp.

Annonse:

Det ble heldramatisk da lagene møttes på Nedre Eiker i starten av fjorårsesongen. Bodø/Glimt ledet 2-0, før Mjøndalen snudde kampen til 3-2. To scoringer av Geir Andre Herrem sørget for at Glimt igjen tok ledelsen i kampen, men like før slutt utliknet Mjøndalen til 4-4. I Glimt-målet sto en sjanseløs Vegard Leikvoll Moberg som måtte vokte buret i Ricardos fravær. 100 minutter ut i kampen sørget derimot en het unggutt fra Narvik for at alle poengene ble med hjem til Nordland. 

Håkon Evjens suser i krysset avgjorde den dramatiske kampen som senere ble kåret til "den sykeste kampen i historien" av Eurosport.

Se høydepunktene fra fjorårets bortekamp mot Mjøndalen. 


Rekord-Glimt

På onsdag ble all tvil feid til siden, da Bodø/Glimt sikret sesongens åttende seier på like mange kamper. Ingen lag har noen sinne startet bedre i Eliteserien. Full pott og 24 poeng taler for seg selv. 

Men det ble en tøff kamp mot KBK. Gjestene fra Kristiansund spilte en god kamp og sørget for spenning da de tok en tidlig ledelse. Heldigvis for Bodø/Glimt hadde Marius Lode tenkt å score sitt første mål noen gang akkurat denne kampen. Og for et mål det ble! Fra 30 meter banket den fotrappe rogalendingen til på halv volley. Ballen gikk som et prosjektil og fant veien til krysset. Dermed vant Glimt 2-1 etter at Patrick Berg hadde scoret på et hjørnespark litt tidligere i kampen. 

Bodø/Glimt har ennå ikke tapt, og laget fortsetter å produsere scoringer på løpende bånd. 32 scoringer på 8 kamper. Det er faktisk halvparten så mange mål som Glimt scorte i hele 2019. 

Lørdagens motstander

Mjøndalen klarte endelig å beholde plassen i Eliteserien i fjor og er i gang med sin andre sesong på rad på øverste nivå. De brunkledde fra Viken har startet sesongen bra og står med åtte poeng på åtte kamper. To seire og to uavgjort har sørget for poengfangsten. 

Seirene kom mot henholdsvis AaFK (3-1) borte og Sarpsborg 08 (1-0) hjemme. De har delt poengene med Viking (1-1) og Stabæk (0-0), begge på bortebane. 

Mjøndalen har dessuten tapt tre av de siste fire oppgjørene og senest mot rivalene fra Drammen. En jevnspilt kamp endte til slutt med 2-1-seier til Godset i det viktige oppgjøret. 

Poengfangsten til Mjøndalen holder foreløpig til en 10.plass på tabellen. 16 poeng bak serielederne fra Bodø. 

For statistikknerdene

Bodø/Glimt har som nevnt et vanvittig overtak på Mjøndalen. Dersom vi inkluderer kvalikkampen mellom de to lagene i 2012 har Glimt åtte seire på de siste ni kampene mot de brune. Det er bare de gjeldende kampene. Det gjør Mjøndalen til et av lagene Glimt har suverent best tak på i årets Eliteserie. 

I fjor høst, da Bodø/Glimt jaktet Molde i gullkampen snublet de helgule mot Mjøndalen hjemme i Bodø. Victor Boniface’ stangskudd tidlig i den første omgangen var det nærmeste Bodø/Glimt kom, og Mjøndalen var ikke stort bedre. Dermed endte oppgjøret 0-0. Det ene poenget sikret Glimt sølvmedaljen, mens det sikret Mjøndalen plassen i Eliteserien på bekostning av Tromsø og LSK. 

Sist lagene møttes på øverste nivå på Aspmyra var i 2015. Da sørget Bodø/Glimt for å sende bruntrøyene sønderknust hjem fra Aspmyra med 5-1 i sekken. I returoppgjøret i Mjøndalen endte kampen 2-1 i favør Glimt. I 2017 vant Glimt begge kampene i OBOS-ligaen.

Bodø/Glimt og Mjøndalen har møtt hverandre sju ganger i Eliteserien. Av de sju kampene har Glimt vunnet seks ganger og tapt bare én gang. Målforskjellen er også overlegen i favør Glimt. 17-8 er taler for seg selv. Særlig med tanke på at fire av Mjøndalens åtte mål kom i én og samme kamp i fjor vår. 

Annonse fra Eliteserien: