Møter Viking i Spania: – Trenger god matching

Torsdag venter eliteseriemotstand for Glimt på solkysten i Spania

Annonse:

Torsdag spiller Glimt sin andre treningskamp i 2023. For en uke siden var det det ferske andredivisjonslaget Junkeren som sto på motsatt banehalvdel på Aspmyra. Da vant et solid Glimt-lag 8-0 etter blant annet fire scoringer av Lars-Jørgen Salvesen.

Nå er kunstgresset og minusgrader i Bodø byttet ut med strøkne gressmatter og tosifret på gradestokken i Spania. Junkeren er byttet ut med eliteseriemotstand fra Stavanger. 

Klokken 16:00 står Viking klare på Pinatar Arena, i kampen som sendes direkte på direktesport.no. 

Hugo Vetlesen og resten av Glimt-laget ser sterke ut på trening i Spania. Foto: Niklas Aune Johnsen
Hugo Vetlesen og resten av Glimt-laget ser sterke ut på trening i Spania. Foto: Niklas Aune Johnsen

– Det er perfekt! Vi trenger god matching inn mot kampene mot Lech Poznan. Det er viktig at vi har gode motstandere, sånn at vi har best mulig kvalitet og får utfordra oss på en best mulig måte, sier Hugo Vetlesen om den kommende kampen. 

– Man skal grave dypt

Glimt har vært i Spania i fem dager og kommet godt i gang med treningshverdagen og sesongoppkjøringa. Allerede 16. februar starter moroa når den polske seriemesteren Lech Poznan venter i play off til sluttspillet i UEFA Europa Conference League. 

– Det blir godt å komme inn i kamprytme igjen. Vi har hatt noen tunge treninger her, men det er ikke en god grunn til at vi ikke skal spille en god kamp mot Viking. Vi får nok se både nye og gamle fjes, så det blir godt, forteller Vetlesen. 

For det har utvilsomt vært høyt nivå på treningene i Spania og de helgule virker svært tent inn mot en ny og lang sesong. 

Se hele intervjuet med Vetlesen her:

– Det har vært tungt, men morsomt! Det er deilig å komme i gang og være i rytmen igjen. Jeg har gleda meg utrolig mye, så blir det ekstra gøy med en kamp nå. 

Og for de som lurer på hvordan kroppen kjennes etter en intensiv start på oppkjøringen er svaret; 

– Du skal være litt tung i oppkjøringen, og måtte grave dypt. Sånn er det i Glimt. Du skal ut av komfortsonen og tøye strikken så langt det går an. Da må alle gå i seg selv og pushe både på trening og kamp. Så langt ser det veldig bra ut. Vi har hatt veldig god energi og gode treninger, så kan vi nok ta enda større steg på kvaliteten. 

Kampen mot Viking ser du direkte på direktesport.no fra klokken 16:00. Reaksjoner etter kamp får du som alltid på glimt.no og i våre sosiale medier. 

Har du hørt siste episode av Glimt-podkasten 4-3-3? Ørjan Berg er gjest: 

Annonse fra Eliteserien: