Mye å rette på før storkamp i Molde

Det er «dødt løp» historisk sett mellom de to klubbene, nå står de ansikt til ansikt igjen.

Annonse:

Det er et revansjelystens Glimt-lag som lørdag ettermiddag satte seg i flyet på vei sørover til Rosenes by, hvor den niende serierunden skal spilles søndag. Glimt har nemlig litt å revansjere mot Molde etter det sure cupfinaletapet i starten av måneden.

På den første søndagen i mai gjorde de to lagene opp seg imellom om kongepokalen for sesongen 2021. I vårsola i hovedstaden var det fjorårets serietoer som var det beste og sterkeste laget og dermed stakk av med seieren og cupgullet.

I Glimt-leiren snakkes det smått om muligheten revansje før lagene igjen møtes, denne gangen i ligaen på den siste søndagen i mai.

Skuffende sist

Etter tre seriekamper på rad uten seier fikk endelig Glimt en liten opptur i slutten av forrige uke. Borte mot formlaget fra Haugesund fikk de helgule, eller helsvarte som de var for anledningen en fantastisk start på kampen. Allerede etter drøyt halvtimen spilt ledet Glimt hele 3-0 og seieren og tre etterlengtede poeng var nærmest i boks. Det var de også, for Haugesund maktet ikke å komme tilbake i kampen og Glimt vant 4-1.

Mange trodde Glimt for alvor var tilbake på vinnersporet etter overhøvlingen i Haugesund, og det så lenge sånn ut også i midtuken. Det andre store formlaget i Eliteserien, Strømsgodset var nemlig på besøk på Aspmyra på onsdag og fikk et knalltøft møte med et heltent Glimt-lag. Allerede etter tre-fire minutter kunne Amahl Pellegrino bredside ballen i mål fra skrått hold, i kjent stil. Da Brede Moe doblet ledelsen på et hjørnespark etter en halvtimes tid så det igjen ut til at alle poengene skulle bli igjen i Bodø.

DSC_6694.jpg
Skuffede Glimt-spillere takket fansen for støtten etter kampen mot Godset. Foto: Kent Even Grundstad

Men Godset kom tilbake. Ikke bare én gang, men to. Dermed måtte en skuffet Glimt-gjeng nok en gang innfinne seg i at det ble poengdeling på eget kunstgress. Det endte med ett poeng for Glimt i den tredje hjemmekampen på rad, og nå skal kunstgresset skiftes ut. Ikke fordi Glimt ikke vinner hjemme, men kanskje snur lykken med splitter nytt kunstgress i sommer?

Glimt står dermed med 13 poeng etter åtte spilte seriekamper i 2022. Det gir en foreløpig sjetteplass på tabellen, seks poeng bak Molde som foreløpig er nummer tre. Molde har spilt én kamp mer enn Glimt.

Poenggarantister

Molde ligger som nevt på tredjeplass på tabellen med sine 19 poeng på ni kamper. Moldenserne har fått en okei start på sesongen og tar stort sett poeng i hver eneste kamp de spiller. Likevel har de tapt to hjemmekamper denne sesongen.

Det er Lillestrøm og Viking, første- og andreplassen i Eliteserien som har knepet med seg tre poeng hver fra Aker stadion i år. LSK hentet hjem tre poeng på en dødball på overtid, mens Viking sto for en vanvittig opphenting da de gjestet Molde i starten av måneden.

Slik så det ut da Viking snudde i Molde:


Molde ledet 3-0 tidlig i første omgang og virket å innkassere nok en sterk seier, da Viking plutselig våknet. For første gang siden Glimt rotet bort 3-0 til 3-4 borte mot Bryne i 2002 tapte et lag etter å ha ledet 3-0 i Eliteserien. En solid innsats av Viking og et rødt kort til hjemmelaget sørget for 4-3-seier til siddisene.

Men etter ydmykelsen mot Viking har Molde for alvor meldt seg på i gullkampen i Eliteserien. Nå står de med fire strake seire i ligaen og én seier i cupen på de siste fem kampene. Odd, Aalesund, Kristiansund og nå sist, Sarpsborg 08 har måtte se seg slått av den regjerende cupmesteren.

Tidligere i år har de også spilt uavgjort mot Rosenborg borte, slått Vålerenga 1-0 hjemme og smadret Strømsgodset 3-0 på bortebane. Det er med andre ord et Molde-lag i god form som venter Glimt på «Røkkeløkka» søndag kveld.

For statistikknerdene

Glimt og Molde er nesten uadskillelige statistisk. Om du begynner å dra frem medaljeoversikten er nok enda Molde noen pokaler rikere enn de helgule fra Bodø, men i innbyrdes kamper er det bare én seier som skiller lagene fra hverandre.

For på 48 oppgjør på øverste nivå (nå legger vi vekk den der cupfinalen) har Molde stukket av med seieren i 22 kamper. Fem kamper har endt i poengdeling, og da har du selvfølgelig allerede regnet deg frem til at Glimt har gått seirende av banen i 21 oppgjør totalt sett. Med andre ord har Molde et så knepent overtak som det overhodet er mulig å ha før søndagens kamp.

Slik gikk fjorårets bortekamp i Molde:


Det ender som du ser veldig sjeldent uavgjort når lagene møtes. Sist det skjedde var i 2014. Men på Aker stadion har Glimt flere gode opplevelser de seneste årene. Både i 2015, 2018 og i 2021 sto Glimt igjen med tre poeng på en av Norges desidert tøffeste bortebaner. Det er nok mange som mener at Glimt avgjorde kampen om seriegullet da de slo Molde 2-0 på Aker stadion i fjor etter scoringer av Hugo Vetlesen og Ola Solbakken i den andre omgangen.

I 2020 vant Glimt nærmest hver eneste kamp de spilte. Faktisk har Glimt allerede etter åtte kamper i 2022 avgitt poeng i flere kamper enn i hele 2020-sesongen. I jubelsesongen for to år siden sto de helgule igjen uten poeng i bare én eneste kamp. Du gjettet riktig, borte mot Molde. Den suverene toeren det året ble for sterke på eget kunstgress og vant fortjent 4-2 i en fartsfyllt fotballkamp.

4-2 i 2020 (og i 2019) er derimot ikke Moldes største hjemmeseier over Glimt. Den kom i 2000 da Molde vant hele 7-1 på hjemmebane. Vi må enda fem år tilbake i tid for å finne Glimts største seier i Molde, da Glimt i 1995 vant 3-0 i jazzbyen.

På søndag har altså Glimt muligheten til å utlikne statistikken og ta innpå Molde på tabellen, men først og fremst håper både vi og laget på en ruvende utvikling og en solid prestasjon mot et av Norges desidert beste fotballag.  

Annonse fra Eliteserien: