Nå blir han med videre

Vegard Leikvoll Moberg har bestemt seg, og blir med Bodø/Glimt til Europa.

Annonse:

Han har fått det klingende kallenavnet "Trollmannen fra Os", passende nok all den tid han både tryller og er fra Os. Vegard Leikvoll Moberg kom denne høsten tilbake til Glimt etter et kort opphold i dansk fotball, og høsten har vært litt av et eventyr. 

Faktisk har det vært så bra, for alle parter, at Moberg nå er enig med Bodø/Glimt om å forlenge oppholdet i nord. Like før jul signerer altså midtbanespilleren en to årskontrakt med de helgule. Dette forlenger hans andre periode i klubben. 

– Jeg er veldig glad og veldig stolt over å ha signert ny kontrakt! sier Leikvoll Moberg. 

Ble hentet fra Sogndal i 2017

I 2017, etter at Bodø/Glimt hadde rykket ned til OBOS-ligaen året i forveien hentet klubben Leikvoll Moberg fra Sogndal for å få fart på opprykket. På første forsøk bar det opp i Eliteserien og tre år senere har både Glimt og Leikvoll Moberg sikra seg sitt første seriegull. 

– Da jeg kom tilbake hit i oktober var det først å fremst for å være med å sikre gullet for Glimt. Så ønsket jeg å fortjent til nok kamper for å få en medalje og til slutt være god nok for å signere ny kontrakt med Glimt, sier han. 


Etter sølv-sesongen i 2019 bestemte Leikvoll Moberg å prøve lykken i utlandet, men en uforutsett pandemi satte en solid stopper for moroa. 

Etter at Silkeborg rykket ned, bar det "hjem" til Bodø for vestlendingen, som i løpet av to måneder i glimttrøya denne høsten har notert seg for tre scoringer. Borte mot Molde, borte mot KBK og hjemme mot RBK. Ett elitesreiemål mer enn i hele den forrige perioden i klubben. 

Nå venter Europa

Seriegull betyr også et nytt europaeventyr for Bodø/Glimt som skal ut i Champions League-kvalikk til sommeren. Det gleder han seg til. 

– Neste år handler jo om prestasjon og utvikling. For min del starter det allerede i julen, jeg skal tilbake i januar i bedre form enn aldri før, avslutter han, like før han tar seg en velfortjent juleferie. 

Og nå vet han jo hvor han skal etter jula! 

Annonse fra Eliteserien: