Nå er det alvor

Bodø/Glimt fortsetter medaljejakten, og jakten på sin første seier siden september.

Annonse:

Vi er inne i årets nest siste måned og innspurten i Eliteserien er i full gang. Bodø/Glimt ligger stadig på andreplass i serien og skal gi alt for å sikre medaljer til slutt. Med en god del flaks kan medaljen ha gullvalør, men de helgule er i førersetet når det kommer til sølvmedaljen. 

Men da må det sankes poeng for både Odd, Rosenborg og Viking har fortsatt mulighet til å ta igjen Glimt på tabellen. 

GRATIS INNGANG PÅ KORTSIDEN. Skaff deg billett her.

Utgangspunktet før kampen mot Haugesund er derimot enkel. Vinner Glimt kan ikke lenger Viking gå forbi, og Glimt er sikret topp 4 i årets Eliteserie. Med seier vil også luka til RBK økes fra seks til åtte poeng ettersom Rosenborg bare tok ett poeng i Drammen. 

Med ni poeng igjen å spille om etter denne runden er det derfor mye som ligger i potten for Glimt på søndag. 

Cupfinaleklare

Haugesund har ikke vært allverden i serien i år, og befinner seg på en åttendeplass. De kan fortsatt rykke ned, men da skal de ha vanvittig utur de siste kampene. Både med egne og andre lags resultater (vi har sjekket - gjør det selv her).

Tross en middels sesong i Eliteserien har Haugesund spilt seg til finalen i cupen, og de tpå imponerende vis. Forrige torsdag ødela de cupfinaledrømmen totalt for medaljejagende Odd på bortebane. Odd er seriens beste hjemmelag og Haugesund gjorde jobben og vant hele 3-0 i Skien. Dermed er det duket for et heftig rogalandsderby i finalen i årets NM. 

I serien har Haugesund tapt åtte kamper og vunnet sju. Med 11 uavgjort er det bare to lag som oftere spiller uavgjort enn de hvite og blå. Det gjør nok at mange vil sette penger på nettopp U når Glimt og Haugesund møtes på søndag. 

Laber poengfangst

Tross at Glimt ligger på andreplass på tabellen og spiller feiende flott fotball har poengfangsten i det siste vært dårligere enn tidligere i år. Siden Glimt slo Vålerenga 4-0 på hjemmebane i slutten av august har laget henta åtte poeng på sju kamper. 

Odd (B) 1-3
Stabæk (H) 3-3
Ranheim (B) 1-1
Tromsø (H) 4-0
Lillestrøm (B) 0-0
Mjøndalen (H) 0-0
Brann (B) 1-1

Og med ett poeng i fem av de siste seks kampene er det på tide å få en seier igjen. Den kunne kommet i Bergen, men linjedommer ville det annerledes og dømte offside når Jens Petter Hauge var alene med keeper og scoret 2-1-målet mot slutten av kampen. Avgjørelsen var feilaktig, og Glimt måtte ta til takke med ett poeng. 

Enkel statistikk

Bodø/Glimt og Haugesund har møttes i Eliteserien 15 ganger. I perioden 2014-2015 hadde Bodø/Glimt et godt tak på rogalendingene og vant tre av fire oppgjør, men etter det har Haugesund hatt overtaket. 

Glimt har vunnet fire av de 15 oppgjørene, mens FKH har vunnet seks. De siste fem har endt med poengdeling. 

Hjemme på Aspmyra er det også jevnt mellom de to lagene, men Haugesun står med tre seire, mot Glimts to. 

Det scores i snitt tre mål per kamp når lagene møtes, og målforskjellen er 27-20 i Haugesunds favør. 

Alt ligger til rette for en heidundrane fotballkamp på søndag og Bodø/Glimt skal gi alt for at alle tre poengene kan innkasseres på poengkontoen til de helgule etter kampslutt. 

Annonse fra Eliteserien: