Daglig leder, Frode Thomassen.

Nå gjelder det!

Fra innsiden. Frode Thomassen håper du finner veien til Aspmyra på søndag.

Annonse:

Aspmyra stadion søndag 28. oktober kl. 1800. Våre egne gutter skal møte Stabæk – et lag fra Bærum i sør – begge lag trenger poeng – og kjemper for å berge plassen i Eliteserien. Det er meldt 0 grader, ingen nedbør og svak vind fra sørøst. Det er å nå det skal avgjøres. I 90 minutter skal det bites negler, det skal vinnes dueller, det må skapes sjanser, det må scores mål, det må takles og vi må hindre mål imot oss. Det skal bløs for drakta, byen og landsdelen. Det er nå det gjelder – det er nå vi må stå sammen!

Fotball er et spill som engasjerer mange, og som fascinerer millioner av mennesker over hele verden. Det er ofte sterke følelser involvert. Noen elsker spillet, og kan ha et nærmest religiøst forhold til en klubb eller enkeltspillere, og hvor den mentale balansen i uka som kommer, er knyttet til helgas resultat for sitt lag. Andre igjen har utviklet intense, sterke, negative følelser til noen spesielle klubber. I Bodø er det eksempelvis svært enkelt å finne personer som nærmest har et hatforhold til Tromsø IL, og som applauderer villig når speaker på Aspmyra annonserer; «og på Alfheim er stillingen nå 0-1».

Det er skrevet en endeløs rekke av bøker om selve spillet, spillere, trenere, om klubber, supportere, publikum – og ikke minst fotballens betydning for identitet og tilhørighet. For dypest sett er det dette det handler om. De som levde og vokste opp på 70-tallet vet hvilken betydning NM-gullet i 1975 hadde for landsdelen, for folkan i nord, for vår egen stolthet og framtidstro.

I denne uka har Bodø/Glimt også markert laget som vant NM-gull i 1993, og som ga oss så mange stolte øyeblikk gjennom en 10–15 års periode. Begge disse lagene har fra et kulturelt ståsted betydd mye for landsdelen de siste 40–50 årene, og et blikk inn i historiens minnebøker viser også at publikumsoppslutningen var en medvirkende årsak til den sportslige suksessen man da opplevde.

Fotballen og samfunnet er i utvikling – og samfunnstrendene drives av ulike krefter som eksempelvis globalisering og en sterkere individualisering.

I Norge er det generelle velstandsnivået høyt, mange reiser gjerne til England for å se favorittlaget sitt og vi har muligheten til å se internasjonal fotball på høyt nivå hver eneste dag (i vår egen stue) – gjennom TV-produksjoner som stadig forbedres.

I en slik sammenheng utfordres en tradisjonell fellesskapsarena, som Aspmyra stadion en litt kald, vindfull oktoberkveld.

I Bodø og Nord-Norge har vi ved gjentatte anledninger vist at vi stiller opp for hverandre, og at vi ser verdien av å møtes og skape gode felles opplevelser. Viktige verdier som lokal identitet og tilhørighet er ikke noe som kommer av seg selv, men krever noe av hver enkelt av oss i form av tilstedeværelse og engasjement.

Vi gjør det på Aspmyra i all slags vær og vind, vi gjør det i Nordlandshallen når BHK spiller, vi gjør det under Parkenfestivalen, vi gjør det under Musikkfestuka, vi gjør det under Stopp Volden Cup, vi gjør det på Løvold Cup, vi gjør det når Kulturskolen har sine mønstringer, vi gjør det når vi samles i Rensåsparken på Nyttårsaften og vi gjør det når vi deltar og er til stede rundt alle de fellesaktiviteter som frivillige lag og foreninger skaper hver eneste uke!

Vi bidrar og skaper det samfunnet vi alle er en del av!

Førstkommende søndag (28. oktober) kl. 1800 håper vi du finner veien til Aspmyra stadion. Fordi det vil bety noe om du er der, og at du vil hjelpe gutta til 3 viktige poeng. I den grad du leter etter andre argumenter for å komme på kamp, så kan kanskje noe så enkelt som følgende overbevise deg! 

På søndag er det kamp på Aspmyra mellom nord og sør, mellom et hjemmelag i gult og et bortelag i blått og svart. Et hjemmelag som spiller for at Nordland fortsatt skal ha et lag på øverste nivå i norsk fotball. Et hjemmelag som kjemper med begrensede ressurser for å bevare landsdelens posisjon i en idrett hvor vi definitivt har mange elementer mot oss.

Vi skal GI ALT vi har, men trenger også deg og ditt engasjement for å skape flere stolte øyeblikk. Vi gjør det på søndag – SAMMEN!

Annonse fra Eliteserien: