Nå har han signert treårskontrakt: – Veldig heldig

Magnus Brøndbo forlenger kontrakten med Bodø/Glimt.

Annonse:

I 2021 bestemte Glimts unge målvakt, Magnus Brøndbo seg for å prøve lykken i utlandet. Nærmere bestemt gikk turen til den evige stad og et gammelt bekjentskap, AS Roma. Der var han i Romas akademi frem til september i år.

Men hjemlengselen kom etter hvert og Brøndbo returnerte til Bodø og spurte Glimt om å få komme tilbake. Nå har han signert kontrakt og gleder seg til fortsettelsen. 

– Det er veldig godt. Nå er jeg veldig fornøyd, stolt og takknemlig for den sjansen jeg får av Glimt. Det er stort å ha signert for Bodø/Glimt. Det blir utrolig gøy å få være med på den reisen her, og være en del av laget, sier han. 

– Blir pushet hver dag

Oppholdet i Roma og et kronglete og komplisert regelverk sørget for at Brøndbo ikke kunne ta plass i Glimts Europa-tropp i høst, men unggutten fikk likevel reise med A-laget til både Eindhoven og London. 

– Jeg er veldig heldig som får være en del av det teamet her, med en god trener og gode keepere rundt meg. Jeg blir pushet hver eneste dag. 

I dag utgjør han et keeperteam med Julian Faye Lund som ble hentet fra Rosenborg i sommer. Nikita Haikins kontrakt går ut ved nyttår og er ikke forlenget. 

Brøndbo spilte flere B-lagskamper for Glimt i høst.

DSC00494.jpg
Magnus Brøndbo har signert en treårskontrakt med Bodø/Glimt. Foto: Rune Larsen

Sin første proffkontrakt

Nå signerer han proffkontrakt med Bodø/Glimt i en alder av 17 år etter at han har trent med Glimt hele høsten.

– Den viser vel at jeg har gjort en god jobb og at trenerne er fornøyde med meg og har troa på meg. Det er jeg veldig glad for, sier en meget beskjeden bodøgutt. 

Brøndbo har vokst opp i Bodø, og det å nå signere sin første proffkontrakt med det lokale eliteserielaget er stort, men han er langt i fra mett enda. 

– Man kan vel si at det er en drøm som går i oppfyllelse, men det er fortsatt masse jobb som gjenstår. Men drømmen min er å få spille. Først da kan jeg si meg fornøyd, sier han, og drar frem en kjent og kjær strofe fra Glimt-garderoben;

– Akkurat nå tenker jeg at planen er å utvikle meg hver dag og få debuten så fort som overhodet mulig.  

– Og for de som ikke kjenner deg så godt, hvilken keepertype er du?

– Jeg vil påstå at jeg er bra teknisk med gode reflekser. Jeg liker å være leder på banen, avslutter han. 

_DSC5063.jpg
Magnus Brøndbo var med Glimt til London, men fikk ikke spilletid mot Arsenal. Foto: Kent Even Grundstad

 

Annonse fra Eliteserien: