Alfons Sampsted i kampen mot Kano Zalgiris 2020.

Nå møter Glimt Sarpsborg 08

Halve sesongen er spilt og vi går i dag i gang med den andre og spennende halvdelen. Og for en halvdel vi har i vente. Glimt topper tabellen, og er stadig ubeseira. I dag møter vi tøff motstand i Sarpsborg.

Annonse:

Dagens motstandere har fått en oppsving etter en blytung start. Sarpsborg 08 tapte sesongens første fem kamper, men har fått i gang maskineriet og står med fem seire og to uavgjort etter 15 kamper. Det er nok til en 11. Plass og tre poeng over kvaifiseringsplass. 

Bodø/Glimt har, i likhet med sine motstandere også bare spilt to uavgjort-kamper til nå. I motsetning til 08 har de resterende 13 kampene endt med tre poeng. Det gjør de helgule til suverene serieledere, syv poeng foran Molde som jager bak. Et av tapene Molde har gått på kom faktisk mot Sarpsborg i Sarpsborg, så det er beintøff motstand som venter serieledern. 

Varierende resultater

Som nevnt har dagens motstandere hatt en oppsving, resultatmessig, i alle fall i forhold til sesongens første fem kamper. Likevel varierer resultatene mye for “særpingene”. De siste fem kampene har gitt to seire, én uavgjort og to tap. Talljumbo Aalesund og serietoer Molde er lagene som har måtte gi tapt for de blå fra Østfold, mens både Rosenborg og Kristiansund ble for sterke. 

Bodø/Glimt er bunnsolide, men har faktisk bare vunnet én av de siste tre bortekampene. Først kom Stabæk tilbake etter å ha ligget under 0-2 på Nadderud før Glimt gjentok 2-2-resultatet mot Vålerenga en drøy uke senere. Mot Sandefjord for to uker siden kom derimot endelig seieren på bortebane igjen. En tung kamp på gresset i Vestfold endte med en knepen 2-1-seier. Nå venter altså tøff motstand på andre siden av Oslofjorden. 

Sarpsborg 08 er også ett av lagene som har gitt Glimt tøffest motstand på Aspmyra denne sesongen, men i likhet med samtlige andre forsøk endte også Sarpsborg sitt med null poeng. Det ble en real sliteseier mot et lavtliggende bortelag tidlig i årets sesong. 

Bodø/Glimt har hatt et helt ålreit tak på Sarpsborg de siste årene. Hjemme på Aspmyra har tre av de fire siste kampene endt med hjemmeseier, mens de fire siste bortekampene har endt uten tap for de helgule (tre uavgjort og én seier). 

I 2016 kom Glimt stakk siste seier i Sarpsborg. 

Det er også verdt å nevne at Glimt kommer fra seier i Europa League på torsdag, og har sånn sett én kamp mer i beina enn Sarpsborg den siste uka.

Annonse fra Eliteserien: