Nå venter alvoret: – Blir utrolig gøy

Vi tok en prat med Hugo og Runar foran torsdagens viktige kamp mot Celtic

Annonse:

Mens resten av lagkameratene gjorde siste finpuss på treningsfeltet på La Finca i Spania på tirsdag satt Hugo Vetlesen og Runar Espejord i sola og nøt de siste strålene før turen gikk nordover mot Skottland.

Vi benyttet også muligheten til å ta en prat med de to, som er ventet å spille viktige roller for Glimt mot Celtic i den viktige Conference League-kampen førstkommende torsdag.

– Vi har hatt en veldig fin leir. Vi har trent godt og jobba hardt de siste ukene. Det har vært tungt, gøy og lærerikt, oppsummerer Vetlesen.

– Helt enig, skyter Espejord inn og titter opp fra mobiltelefonen. Han innrømmer fort at han egentlig ikke fulgte med på hva som ble sagt, og vi retter derfor mikrofonen tilbake til den unge bæringen.

– På torsdag venter altså Celtic på mektige Celtic Park. Det regner jeg med du gleder deg til ...

– Jeg tenker at det blir utrolig gøy. Det blir masse trøkk på stadion, så det er noe vi gleder oss til. Jeg ser bare frem til at kampen skal starte, sier Vetlesen før Espejord igjen skyter inn;

– Vi gleder oss veldig, veldig mye.

Du kan bli enda bedre kjent med Hugo Vetlesen i den nyeste utgaven av podkasten 4-3-3. Du finner den der du hører podkast eller helt nederst i denne artikkelen.

Etter tre uker under sola i Spania har Glimt fått forberede seg uforstyrret til kampen mot Celtic. Det er uvant at det kommer en viktig kamp så tidlig, og derfor har begrepet «treningsleir» blitt byttet ut.

– Kjetil sa tidlig at dette er en kampleir og ikke en treningsleir. Jeg synes vi har hatt noen gode kamper og vi har vist progresjon hver eneste uke. Selv om vi har spilt mange kamper så har vi hatt bra trøkk på trening også. Vi er klare for kamp vi nå, sier Vetlesen.

Vetlesens lagkamerat har fått fokuset bort fra nyhetene på telefonen og følger igjen med i samtalen. Han har faktisk erfaring fra et høyt europeisk nivå selv. Han debuterte for Tromsø i Europe League-gruppespill allerede før han fikk debuten i Eliteserien i 2013.

– Har dere lært noe av Runars erfaring, Hugo?

– Runar har ikke alltid så mye lurt å si. Er ikke det rett? spør han og henvender seg til lagkameraten.

– Det oppsummerer ganske greit, smiler tromsøværingen.

– De har ferskere erfaring enn meg. Det er jo en mannsalder siden jeg sist spilte i Europa, så det er nok jeg som har litt å lære av guttene her. Vi gleder oss veldig til kampen på torsdag alle mann, avslutter Espejord.

Annonse fra Eliteserien: