Nå venter nye eventyr: – Blir rart å bare være supporter

Marius Høibråten fortsetter fotballkarrieren i Japan etter tre sesonger i Bodø

Annonse:

Etter at treningskampen mot Junkeren var ferdigspilt torsdag i forrige uke sto Marius Høibråten igjen i spillertunnelen. Han var ikke med i kamptroppen, og hadde bestemt seg for å fortsette fotballkarrieren i Japan. Nå ventet han på å ta farvel med lagkameratene sine. Denne uken setter han kursen mot Japan og klubben Urwa Red Diamonds. 

– Det er vanskelig å finne noe lurt å si. Jeg har trivdes her fra dag én. Det er fantastiske folk både i og rundt klubben. Det fine med Glimt er at man kan være seg selv her, og man blir godtatt for den man er, sier Høibråten. 

– Det er stor takhøyde her.

– Den kuleste perioden i karrieren

Den sympatiske og robuste midtstopperen kom til Bodø/Glimt fra Sandefjord på våren i 2020. Tre år senere reiser han videre til et eventyr i japansk fotball med to seriegull, ett cupsølv og ett seriesølv i bagasjen. I tillegg pakker han med seg erfaringer fra et høyt internasjonalt nivå og en rivende utvikling. 

– Man blir litt gul av å være her i tre år, ja. Oppholdet mitt i Glimt har vært det kuleste i karrieren min. Det blir rart å bare skulle være supporter fremover. 

Marius Høibråten har tatt store steg og blitt en aldri så liten publikumsfavoritt blant Glimt-fansen. Når han nå forlater Bodø for denne gang er det med et litt tungt hjerte. 

– Hvor skal man begynne. Gull, gull, sølv og Europa. Det har vært sabla morsomt å være en del av Glimt. Jeg kommer til å se tilbake på det og smile resten av livet. 

 Har du forandret deg av å være en del av Glimt-kulturen?

– Det er stor, stor forskjell. Jeg har forandret meg både på og av banen. Jeg har blitt formet av kulturen her, og jeg har blitt en bedre fotballspiller på alle områder. 

– Et rått eventyr

Nå venter altså Japan, og klubben også Kapser Junker ble solgt til i sin tid. Urwa Red Diamonds holder til like utenfor hovedstaden Tokyo. 

– Det er et eventyr som høres helt rått ut å oppleve. Det føles veldig riktig for min egen del nå. Jeg har opplevd mye bra i Glimt, så timingen er fin og riktig nå. Jeg er veldig eventyrlysten, sier han. 

Selv om han ser frem mot et eventyr i solens land, vet han ikke alt om sin nye hjemlige liga. 

_DSC3955.jpg
Det ble godt over 100 kamper i gult. Marius Høibråten scoret fire ganger for Glimt. Foto: Kent Even Grundstad

– Jeg vet at kvaliteten er ganske bra, men jeg kjenner ikke til alt. Jeg har sett noen kamper og snakka litt med Kasper Junker. Inntrykket mitt virker å stemme. De har teknikk og stor intensitet. 

Kasper Junker blir Høibråtens nye lagkamerat, men ikke riktig enda. I første omgang blir de motstandere, ettersom Junker er utlånt til klubben Nagoya Crampus det neste året. 

Helt til slutt ønsker Høibråten å takke alle som har bidratt til en fin tid i Bodø, og inkluderer også supportermiljøet i byen. Og i sør. Og vest. Også de som har reist ut i Europa. Han håper han etterlater seg et fint ettermæle og blir husket som en fin person. 

Ingen fare! Vi ønsker Marius Høibråten lykke til videre på eventyrferden og takker for alle bidrag i gult. Både på og utenfor banen. 

Hør podkastepisoden fra 2021 hvor Marius Høibråten var gjest:

Annonse fra Eliteserien: