Nadderudspøkelset er død og begravet

Som sin far i 2004 var Fredrik André i kveld en viktig bidragsyter da Glimt slo Stabæk

(saken oppdateres)

Vi hopper glatt bukk over den første omgangen i Bærum denne søndags kvelden. Det eneste vi kan nevne er at omgangen ble langt mer finspilt enn man fryktet på forhånd. Mye regn gjorde banen våt og dårlig, men det ble en flott fotballkamp likevel på Nadderud.

Nadderud er en bane Glimt ikke har for vane å ta med seg tre poeng hjem fra. Det har faktisk ikke skjedd siden trener, Aasmund Bjørkan scoret hat trick i 2004. Da vant Glimt 5-2. I kveld var sønnen, Fredrik André med på det samme som far i 2004. Ja, med unntak av hat trick da.

Glimt stormet ut av startblokkene i andre omgang, og etter 54 minutter dundret Erik Botheim ballen i mål på et nydelig innlegg fra Sondre Brunstad Fet. Målet var nærmest identisk det han scoret i Sofia i midtuka, bare det at det ikke ble annulert denne gangen.

Så seks minutter senere dukket Bjørkan opp på et innlegg fra Solbakken. Backen tok ned ballen og la den på lekkert vis ned i motsatt hjørne.

Like før slutt var backen frempå igjen. Han trillet ballen ut til Gilbert Koomson som ventet på rundt 11 meter. Koomson banket til og ballen fløy i lengste hjørne. Nydelig scoring for Glimts nummer 77.

Stabæk klarte aldri å svare, og da de fikk rødt kort 23 minutter før slutt ble det tøft for hjemmelaget.

Glimt vant kampen 3-0, og tok dermed med seg tre poeng hjem til Bodø fra Nadderud for første gang på 17 år.

En tålmodighetsåprøve

Trener Kjetil Knutsen fikk mest spørsmål om Pellegrinos småskade, sene bytter og banetilstanden enn selve kampen fra Eurosport, men dette sa han om kampen til rettighetshaver.

– Det er utfordrende og en tålmodighetsprøve. Rommene kom i andre omgang, og når vi var mer nøyaktige i andre omgang kom de.

Enkelt og greit! Da ble det klasseforskjell på lagene. Det synes også Bjørkan etter kveldens maktdemonstrasjon.

– Det var en artig kamp og en solid prestasjon av oss. Ting sitter mer og mer utover i kampen. Vi finner rytmen etter hvert og da blir det gøy, sier Bjørkan etter kampslutt.

Det ble etter hvert klart at Glimt skulle ta med seg tre poeng hjem til Bodø etter en svært vellykket andre omgang.

– Etter hvert utnytter vi deres svakheter. Da tar vi over kampen helt. Vi har blitt vant med å møte lag som ligger bakpå og i dag fikk vi det ordentlig til, avslutter den unge landslagsbacken.