Nærmer seg 16.mai-fest: – Vi må være klare for en herlig batalje

Treningsuka og forberedelsene før "Slaget om Nord-Norge" nærmer seg slutten.

Annonse:

Fredagen før den spennende og prestisjetunge kampen mot Tromsø på Aspmyra 16. mai måtte Glimt ty til et litt uvanlig grep for å få maks utbytte av treningen. Etter en vanskelig treningsuke, med flere spillere ute med skade måtte Kjetil Knutsen ta en telefon til bydelslaget Junkeren og be om en liten tjeneste. 

– Vi trenger å øve på hel bane. Det så alle som var her i dag, sa Knuten etter "treningskampen" mot Junkeren. 

Serielederen i tredjedivisjon kom til Aspmyra og gjennomførte en kamp på to ganger 18 minutter. Glimt-laget vant 1-0 etter en scoring av Hugo Vetlesen. Junkeren lånte en og annen spiller fra Glimt i løpet av kampen. 

– Nå har vi folk ute, så dette var eneste måten vi kunne fått spille 11 mot 11. Vi må takke Junkeren for at de kunne stille opp på kort varsel. 

– En del av "gamet"

For det har vært tynt i rekkene på Glimts treninger denne uken. Det bekymrer likevel ikke Knutsen foran kampen mot Tromsø. 

– Det er en del av "gamet". Men det er vanskelig å spille 11 mot 11 når man har tolv spillere på feltet. 

Etter at Glimt fikk en drømmestart på fotballåret 2022 med seiere over både Celtic, AZ Alkmaar og Roma i UEFA Europa Conference League og Lillestrøm i NM har det gått litt tråere de siste kampene. Glimt står uten seier i Eliteserien siden tredje serierunde og har tapt for både Viking og Molde (cupfinalen) siden det. 

Nå venter Glimts nordnorske lillebror og rival til en heidundrande 16. mai-kamp på hjemmebane. Det er så og si utsolgt, bare noen få billetter igjen. Kjøp billett ved å klikke her

– Det blir en utrolig artig kamp. Det blir forhåpentligvis to gode lag som møtes. Vi så de mot VIF på torsdag og de har noe på gang. Det er et lag i utvikling som har gjort mye bra. De har et fint grunnspill og vant fortjent på torsdag. 

Kjetil Knutsen UECL AZ Alkmaar Glimt.JPG
Kjetil Knutsen måtte ha hjelp av Junkeren for å få spille 11 mot 11 på fredag. Foto: Håkon Kjøllmoen

– De kommer til å være ladet

Det er kjent at det ofte blir litt ekstra trøkk når Glimt og Tromsø møtes, og det er åpne og jevne kamper. Blant annet tok Glimt sin første seier for sesongen da de møtte Tromsø 16. mai i 2015, mens TIL snublet seg til en heroisk 1-0-seier da lagene møttes 16. mai på Aspmyra i 2018. 

Nå venter Knutsen et heltent Tromsø-lag som vil gi alt mot hans gutter.

– De kommer til å være ladet og da må vi være det samme. Vi må være klar for en herlig batalje og jeg tror det blir en artig kamp. 

– Er dere ekstra motiverte foran en sånn her kamp?

– Jeg tenker at vi skal være motivert og fulladet i hver kamp. Du får spørre spillerne om de er mer ladet på mandag. Jeg vil se de fullt ladet til hver kamp. 

Sist uke spilte Glimt en god kamp mot serieleder Lillestrøm, men til tross for tidvis dominans klarte ikke Glimt å vippe kampen i sitt favør.  Og selv om det har vært tynt med folk på Glimts treninger den siste uken har de jobbet godt og ønsker å fortsette utviklingen fra sist.

– Vi får svar på hvor vi står når kampen starter. Jeg har sluttet å kommentere gode eller dårlige treningsuker. Vi jobber med detaljer i spillet og håper å se mer utvikling. Det er det vi jobber med hver enste uke. 

Nok et lag i 3-5-2

Media og fotballeksperter påstår at flere lag nå begynner å knekke "Glimt-koden", og at Glimt nå sliter mot lag i en 3-5-2-formasjon. Både Viking, Molde og Lillestrøm har lykkes i den formasjonen mot Glimt. På mandag venter nok et lag i en defensiv 3-5-2 på Aspmyra. 

– Tromsø spilte sånn i fjor også. Det var det mange lag som gjorde, så det har bare blitt en sånn greie som går og går, svarer Knutsen på om han frykter formasjonen. 

Han bryr seg som vanlig mest om egne spillere.

– Om de gjør noe spesielt mot oss har ikke det noe å si. Det handler om hvordan vi ser ut offensivt og defensivt. Det som ikke har sett bra ut hos oss er avstandene våre, da må vi løpe langt. Når du møter mann-mann-spillet som har møtt oss i det siste, må man løpe av presset og finne rommene som skapes. 

Og nettopp disse detaljene fikk Glimt jobbe med under fredagens treningskamp mot Junkeren. På mandag er det alvor. Da blir det Glimt mot Tromsø på et fullsatt Aspmyra stadion. 

Se hele intervjuet med Kjetil Knutsen nedenfor:

Annonse fra Eliteserien: