Ulrik Saltnes scoret mål mot Vålerenga på hjemmebane i 2019 under laksekampen.

Nok et toppoppgjør på Myra

Endelig! Ærverdige San Siro byttes ut med kunstgress, sprakende lydanlegg og skikkelig sjarm, når vi igjen spiller hjemme på Aspmyra.

Annonse:

Det gikk dessverre ikke veien mot AC Milan, til tross for at glimtspillerne la ned en iherdig innsats på torsdag kveld. Glimt var bare noen meter unna å ta seg til ekstraomganger, men ballen ville ikke i nettet på overtid. Nå bytter vi ut “vinn eller forsvinn” med kampen om tre meget viktige poeng i Eliteserien. Nå kommer hovedstadslaget Vålerenga på besøk. 

Bodø/Glimt er serieleder. Og vel så det. I skrivende stund har luka til Molde på andreplass økt til 16 poeng, og de helgule har én kamp til gode. Den spilles i kveld. Med seier der vil luka til Molde altså økes igjen, til 19 poeng. Men det er tett og jevnt for lagene bak Glimt, og både Odd, RBK og Vålerenga kan innpå forspranget til Glimt om de vinner i dag. 

Kveldens motstandere

For det er ikke hvem som helst som gjester Aspmyra i dag. Vålerenga har virkelig fått sving på sakene sine og ligger på femteplass på tabellen, à poeng med Rosenborg og bare to poeng bak Molde og Odd. 

Vålerenga har tre seire på de siste fire kampene og vunnet begge de siste to oppgjørene. I tillegg er de blåkledde ett av to lag Glimt ikke har klart å slå denne sesongen, så dette blir en reall test for Kjetil Knutsens menn. 

Vålerenga har forsterka laget i sommer og henta hjem både Henrik Bjørdal og Vidar Örn Kjartansson. Sistnevnte prestenterte seg sporenstreks på Valle og scoret like så godt hat trick i sin første kamp tilbake for hovedstadslaget, før han igjen presenterte seg på scoringslista mot Molde sist helg. Dermed står islendingen med fire mål på sine to kamper for Vålerenga. 

Målmaskineriet

Men det er ikke bare den islandske superspissen til “Enga” som vet å gjøre mål. Det gjør også Bodø/Glimt. Hvis vi inkluderer Europa Cup har Glimt vanvittige 21-2 i målforskjell på de siste fire hjemmekampene. Forrige hjemmekamp ble serietreer Odd, som var i storform, regelrett smadret på Aspmyra. Skienslaget fikk en tidlig ledelse, men raknet derfra. Hjemmelaget så seg ikke tilbake før Dag Eilev Fagermos gamle klubb hadde fått seks baller i nettet. Forrige uke ble også Brann noen nummer for små da Glimt for andre gang i år slo bergenserne. Denne gangen 3-1 på Brann Stadion. 

Til tross for Glimts superform var Vålerengas trener, nevnte Fagermo, krystallklar på at Glimt kommer til å gå på sesongens første tap i kveld. Vi har store planer om å stikke tømmerstokker i de eikene. 65-20 i målforskjell for Glimt på de første 18 kampene får nok selv den robuste treneren i Oslo til å skjelve i joggebuksene. 16 - 2 - 0 er Glimts fasit etter 18 kamper. Det er ingen som er i nærheten av noe liknende i Eliteserien i år. Vålerenga står med 9 - 5 - 4, som jo også er et sterkt resultat.

Uavgjort er normalen

Bodø/Glimt og Vålerenga har møtt hverandre 43 ganger på øverste nivå i norsk fotball, og det er liten tvil om at de to lagene aller best liker å dele broderlig. Faktisk har hele 23 av kampene mellom lagene endt med poengdeling. Vålerenga har foreløpig statistikken på sin side med 12 seire mot Glimts 8. 

Det lille statistiske overtaket Vålerenga har har kommet på eget gress, for i Bodø er lagene uadskillelige. 6 seire til Glimt. 6 seire til Vålerenga. 9 uavgjort. Det er fasiten før det 22. oppgjøret mellom lagene i Bodø. 

Og uavgjort ble det også i sommer, da lagene møttes i Oslo. Vålerenga tok en tidlig ledelse, men Glimt hentet seg mesterlig inn i kampen igjen og snudde til 2-1 etter scoringer av Kasper Junker og Jens Petter Hauge. Vålerenga kvitterte i andre omgang og lagene endte opp med å dele poengene igjen. 

I fjor var også lagene gavmilde, men også grådige. I Oslo ble Glimt fullstendig grisebanka i en fryktelig fotballkamp for vår del. Vålerenga utsatte Glimt for sitt største tap i Eliteserien siden 2005 da de vant hele 6-0. I det motsatte oppgjøret fikk Glimt sin revansje og vant 4-0 i en forrykende fotballkamp. Faktisk var forskjellen på lagene så stor at flere satt igjen med følelsen av at det kunne blitt mye styggere for Vålerengas del. 

Bodø/Glimt stiller med tilnærmet full tropp i kveld. Sondre Brunstad Fet er ute med karantene etter å ha pådratt seg sesongens fjerde gule kort mot Brann. Vi gleder oss til kamp og håper på nok en målrik festaften på Aspmyra. 

Annonse fra Eliteserien: