Patrick Berg, Fredrik André Bjørkan og Håkon Evjen.

Nominert til årets unge spiller

Ikke en, ikke to, men alle tre spillerne i kategorien "Årets unge spiller" er fra Bodø/Glimt.

Annonse:

Håkon Evjen, Patrick Berg og Fredrik André Bjørkan er de tre nominerte til "Årets unge spiller" i Eliteserien. Mandag 2. desmeber klokken 21:00 avholdes Fotballfesten 2019 på MAX. 

- Jeg trodde ikke jeg skulle bli nominert til årets unge spiller, så det var en morsom overraskelse. Det artigste er å være nominert med Fredrik André og Patrick, forteller en overrasket Håkon Evjen. 

- De er utrolig gode fotballspiller, som det er morsomt å spille sammen med. De to er en god grunn til at det har gått så bra med oss i år, fortsetter han. 

Patrick Berg var også veldig glad for nominasjonen. 

- Det er veldig hyggelig. Vi har hatt en fantastisk sesong og dette føyer seg inn i rekken som et av høydepunktene i år, sier Berg. 

 - Jeg har fantastiske lagkamerater, og sammen gjør vi hverandre gode, la han til. 

Han skryter av sine mednominerte, og sier det er fullt fortjent at de er nominerte. 

- De har hatt en helt fantastisk sesong, og det er helt rått at vi alle er nominert sammen, avsluttet Berg. 

Juryens begrunnelser

Håkon Evjen 
Evjen er Eliteseriens nye stjerneskudd, og har hatt sitt store gjennombrudd i 2019. Evjen har til tider herjet i årets sesong, noe som blant annet har resultert i proffkontrakt med AZ Alkmaar og en sannsynlig medalje til overraskelseslaget Bodø/Glimt.

Patrick Berg
Berg er en annen spiller som har hatt en strålende sesong for et medaljejagende Bodø/Glimt. Det har alltid vært store forventninger til Berg, og i år har han virkerlig tatt steget opp som en av Eliteseriens mest spennende spillere. Berg skal ha sin del av æren for Bodø/Glimts gode sesong. 

Fredrik André Bjørkan
Bjørkan er en spiller hvor familiebåndene legger forventninger, men som har hatt en strålende sesong for Bodø/Glimt. Fredk André, sønn av Aasmund Bjørkan, har vært bunnsolid i Glimts bakre rekker og bidratt med syv målpoeng fra venstrebacken. 

Juryen

Erik Solér, Norsk Toppfotball
Tor Ole Skullerud, Eurosport
Kenneth Fredheim, Eurosport
Knut Espen Svegaarden, VG
Pål Arne Johansen, G19-landslagstrener
Amund Lutnæs, Eurosport

Annonse fra Eliteserien: