Jens Karlsson

Ny G19-trener ansatt i Glimt-akademiet

Fra 4. januar er den nye spillerutvikleren på plass.

Annonse:

Jens Karlsson er en 34 år gammel trener fra Helsingborg i Sverige. Han kommer fra en stilling som utviklingsleder i Helsingborg IF. Han har tidligere jobbet som trener for A-laget til klubben, under Henrik Larsson og Olaf Melberg, og han har også ledet G19, G17 og G15-lag. Karlsson er også assisterende trener til Sveriges U18-landslag, en jobb han vil fortsette å gjøre mens han jobber i Glimt. Karlsson har både UEFA A-lisens og UEFA Elite Youth A-diploma. Karlsson ser frem til å starte jobben i Glimt på nyåret. 

- Det blir veldig spennende og jeg gleder meg veldig. Jeg kom over jobben på glimt.no og sendte inn en søknad med en gang, forteller han. 

- Glimt er en klubb man følger med på, og særlig på akademiet. Jeg har fulgt med på Glimt-akademiet de siste årene.Det er en klubb og et akademi i utvikling, og som jobber mye med å utvikle hele mennesket. Det er høy kompetanse blant de andre spillerutvilklerne, og en fremoverrettet klubb. Det har jeg lyst til å være med på, fortsetter Karlsson.

Han har signert en treårskontrakt med Glimt. 

- Jeg har hørt at nivået til spillerne i B-laget/G19 er høyt, og at det er veldig dyktige spillere. Jeg ser virkelig frem til å bli en del av gjengen, sier han. 

Glimt-akademiets leder Gregg Broughton er også veldig fornøyd. 

- Vi er glade for å kunngjøre Jens som den nye G19-treneren i Bodø/Glimt. Jens har den perfekte blandingen av erfaring med et landslag, et toppakademi og et førstelag på elitenivå. Han har en forståelse for pedagogikk, trenerkvalifikasjoner og et ønske om å utvikle seg selv i vårt miljø. Det er en stor fjær i hatten til Jens som ble vårt førstevalg blant 400 kandidater. Den siste gruppen med kandidater bestod av trenere med lang erfaring fra førstelagsnivå i Eliteserin, Premier League, Allsvenskan og Veikkausliga, forteller Broughton. 

- 2020 har vært et tøft år for spillerne i de eldste aldersgruppene i Glimt-akademiet på grunn av begrensningene til nasjonal fotball, men vi vet at Jens vil inspirere guttene til å fortsette sin utvikling i 2021 og videre, avslutter Broughton. 

Vi ønsker Jens velkommen til klubben! 

Annonse fra Eliteserien: