Ny toppkamp i vente

Spennende oppgjør i vente på Aspmyra. Glimt har statistikken på sin side foran kveldens kamp.

Annonse:

For andre søndag på rad skal Bodø/Glimt bryne seg på laget som ligger på tredjeplass på tabellen. Forrige uke var det Lilletrøm som sto på motsatt banehalvdel da Erik Botheim sørget for tre poeng hjem til Bodø. Seieren var Glimts første på Åråsen på 25 år og førte til at LSK ramlet ned et par plasser på tabellen. 

Det gir rom for en ny tredjeplass denne uka, og tilfeldigvis er det nettopp Kristiansund som er Glimts motstander i kveld. KBK har hatt en fantastisk første halvdel av sesongen og imponert de aller fleste, igjen. 

For Bodø/Glimts del starter nå en viktig periode inn mot neste landslagspause. Først er det toppoppgjør på Myra mot KBK, før det er en helt avgjørende play off-kamp mot Zalgiris på torsdag. Neste søndag reiser vi nordover i Slaget om Nord-Norge. 

Brøt Åråsen-forbandelsen

Etter en lenger pause fra Eliteserien var endelig de helgule tilbake i den hjemlige serien forrige søndag. Glimt hadde en litt "svakere" periode poengmessig å vise til før kampen mot Lillestrøm, og de aller fleste regna nok hjemmelaget som store favoritter. Lillestrøm har hatt en fantastisk sesong og lå som nevnt på plassen bak Glimt før oppgjøret. 

Det var faktisk kun målforskjellen som skilte lagene før kampen, og det ble som ventet en tett og jevn kamp på gresset på Østlandet. Et gress Glimt ikke har vunnet på siden 1996. Patrick Bergs straffebom i andre omgang var sånn sett "typisk" for Glimts Åråsen-statistikk de siste årene. 

Men det var Glimt som var det beste laget på søndag og til slutt skulle avgjørelsen falle. Erik Botheim klinket til etter et innlegg fra Hugo Vetlesen og sendte de tilreisende supporterne til himmels. Dermed befestet nordlendingene sin posisjon som nummer to på tabellen og tok med det samme innpå serielederne fra Rosenes by.

_DSC0974_KentEvenGrundstadFoto.jpg
Det er lett å se på reaksjonen til Kasper Junker (t.v.) og Victor Boniface at fjorårets oppgjør ble avgjort av en kanonkule. Foto: Kent Even Grundstad

Mot alle odds

Det er ikke sikkert alle er enige i at Kristiansund er i toppen av tabellen "mot alle odds", men det er virkelig imponerende det de har fått til i "Ballsund". Klubben ble stiftet så sent som i 2004 og var i Eliteserien allerede 13 år senere. Siden opprykket til Eliteserien i 2017 har KBK vært på øvre halvdel hvert eneste år og faktisk hevdet seg i toppfotballen for alvor. 

Det var nok ikke mange som trodde KBK skulle bli en naturlig del av topplagene i Norge på så kort tid, men det har de altså blitt. Etter at de i fjor imponerte igjen, med en 5.plass solgte de blant annet toppscorer Amahl Pellegrino og Sondre Sørli, og flere dømte laget til en tøff sesong i Eliteserien. 

Men igjen har de motbevist og ligger foreløpig som lag nummer tre på tabellen. Det til tross for en beintøff start på sesongen. I de to første kampene for sesongen tapte de 0-2 borte for Molde og hjemme for Bodø/Glimt. Lagene som nå ligger foran laget fra bacalao-byen. Etter det gikk de på fem strake seire og står med imponerende 8-2-5 etter halvspilt serie. Til sammenlikning har Glimt 8-4-3 og ligger to fattige poeng foran KBK. 

Et artig poeng foran kampen mellom de to lagene i kveld er at fjorårets KBK-toppscorer Amahl Pellegrino nå er Glimt-spiller og kan få sin seriedebut i gult mot gamleklubben sin. Sondre Sørli er også Glimt-spiller, men spiller ikke på grunn av sin korsbåndskade. 

For statistikknerder

Bodø/Glimt har et usedvanlig godt tak på Kristiansund. Til tross for at KBK hvert år leverer gode resultater, særlig på hjemmebane har aldri de blå maktet å slå Bodø/Glimt i seriespill. De siste tre sesongene har lagene spilt på samme nivå og Glimt har vunnet hele seks av sju oppgjør. Den siste kampen endte 1-1 på Kristiansund stadion i 2018. 

I tillegg til sju oppgjør (6-1-0, i Glimts favør) har også lagene møttes to ganger i daværende Adecooligaen i 2013. Der gikk Bodø/Glimt seirende ut av begge oppgjørene. 

Med unntak av kampene på Aspmyra i 2018 og 2019 (begge 3-0) har kampene mellom de to lagene vært jevnspilte. Vi husker alle at det var Marius Lodes suser som måtte til for å skille lagene på Aspmyra i fjor (se video nedenfor), mens en sen scoring fra Kasper Junker sikret Glimt alle poengene i bortekampen. 

Også i årets sesong ble det jevnspilt mellom lagene. I andre serierunde reiste Glimt til Kristiansund og vant fortjent 2-0 etter scoringer av Erik Botheim og tidligere KBK-spiller Sondre Sørli. 

Fjorårets borteoppgjør ble en høydramatisk kamp. Glimt vant kampen 3-2 etter en sen scoring. Først ga nevnte Pellegrino hjemmelaget ledelsen tidlig i kampen før Vegard Leikvoll Moberg først scoret og deretter skaffet Glimt straffe. Den satt Junker i mål og gjestene hadde snudd kampen. KBK utliknet derimot på et hjørnespark i den andre omgangen. Kasper Junker strakk seg så lang han var på et innlegg fra Alfons Sampsted i kampens siste spilleminutt. Dansken traff ballen og ballen landet i mål. Se høydepunktene fra fjorårets oppgjør i videovinduet nedenfor.

Det er som nevnt statistisk sett overlegenhet fra Bodø/Glimts side i oppgjørene mot KBK, selv om kampene stort sett er jevnspilte. Inkludert kamper på nivå 2 har altså Glimt vunnet 8 av 9 oppgjør mot KBK. 

Målforskjellen mellom de to lagene lyder 20-7 i Glimts favør, 10-5 i Kristiansund og 10-2 i Bodø. 

Det går mot nok et tett og jevnt oppgjør mellom de to lagene når gjester Aspmyra i kveld. Kampstart er 18:00 og kampen kan sees på Discovery + eller lyttes til på NRK Sport. 

Annonse fra Eliteserien: