Ny utfordring på "umulig" bortebane

Glimt møter et av ligaens svakeste lag søndag kveld, men det blir neppe en enkel oppgave.

Annonse:

Bodø/Glimt reiste direkte fra den bulgarske hovedstaden til utkanten av den norske for å forberede seg til en viktig kamp i Eliteserien.  Med seg fra Bulgaria har Glimt et meget sterkt 0-0-resultat i kampen mot CSKA Sofia, der en ivrig dommer på overtid snøt Glimt for tre poeng. Alt i alt var det likevel fortjent med poengdeling. 

Nå venter derimot et av de svakeste lagene i Eliteserien på norsk jord. Stabæk har slitt i hele år og har stort sett befunnet seg under streken. Men til tross for det så er det nok ikke mange som ser på Glimt som enorme favoritter på Nadderud på søndag. 

Altså, på papiret er Glimt store favoritter, men fotball er mer komplekst enn som så. Og hva jeg sikter til kan du lese litt lenger ned i denne saken, men aller først kan vi ta for oss Stabæk, som er på en bitte liten medgangsbølge. 

Overbevisende mot Sandefjord

Som nevnt har Stabæk slitt tungt denne sesongen, men de siste ukene har de plukket litt poeng her og der. Dessverre for bæringene driver de andre bunnlagene med det samme. 

Også Stabæk har spilt kamp i midtuka. Og også Stabæk har spilt 0-0 i midtuka. Det skjedde mot Strømsgodset, i hengekampen fra runde 19. De samme to lagene møttes også i cupen for 10 dager siden. Da vant Godset hele 5-1 på sin hjemmebane. 

Og når vi nevner at Stabæk er på en liten medgangsbølge så er 0-0 mot Godset inkludert i regnestykket, men ikke tungen på vektskålen. Forrige søndag vartet nemlig Stabæk opp med en solid seier over Sandefjord på bortebane. Stabæk ga seg ikke før det sto hele 3-0 på måltavla på en vanskelig bortebane. En stadion Glimt blant annet tapte 0-1 på. 

Marerittbane

Om du drar fingeren over tabellen og teller deg tilbake til Glimts siste borteseier mot hvert lag finner du en og annen seier i løpet av de siste ti sesongene. 

For eksempel: Molde 2018, Rosenborg 2020, Kristiansund mai, Viking forrige uke, Lilletrøm august, Godset 2020 ... osv. (vil du se hele lista kan du se den nederst i saken)

Faktisk er det bare Stabæk Glimt ikke har slått på bortebane de siste 10 årene. Også 15 årene. Vålerenga er nærmeste, hvor Glimt ikke har vunnet siden 2015. Men sist gang Glimt vant på Nadderud, må vi helt tilbake til 2004 for å finne. Da scoret Aasmund Bjørkan hat trick for gjestene som vant hele 5-2. Siden det ender det alltid med hjemmeseier eller i beste fall uavgjort for Glimt. 

I 2020 endte det uavgjort 2-2 mellom de to lagene: 


Selv ikke med en tidlig 2-0-ledelse i gullsesongen 2020 klarte Glimt å stå imot. Stabæk hentet inn ledelsen og ble det første laget til å ta poeng fra serielederen Bodø/Glimt det året. 

Men 2021 er kanskje året der Glimt bryter slike barrierer. Husker du at vi skrev "august" bak Lillestrøm lenger opp? Tidligere i år var Glimts siste seier borte mot LSK fra 1996. 

Med andre ord har ikke Glimt statistikken på sin side før møtet med Stabæk, men det betyr ikke at oppgaven er umulig. Glimt har bevist før at statistikk ikke kan brukes til noen verdens ting, og vi krysser fingrene for at det skjer igjen i kveld. 

PS! Det er meldt et fryktelig regnvær på Østlandet i dag og det ventes en tung og klissvåt gressbane på Nadderud. Hvem takler det best? Det vet vi klokken 20:00 i kveld. 

Slik så det ut da Glimt vant 4-1 på hjemmebane mot Stabæk tidligere i år:


Sist borteseier mot hvert lag i Eliteserien: 

Molde - 2018*

Rosenborg - 2020*

Kristiansund - 2021

Viking - 2021

Lillestrøm - 2021

Strømsgodset - 2020*

Haugesund - 2020*

Vålerenga - 2015

Odd - 2020

Sandefjord - 2020

Sarpsborg 08 - 2020

Tromsø - 2021

Brann - 2021

Stabæk - 2004*

Mjøndalen - 2020*

*Glimt har ikke møtt disse lagene borte i 2021, enda. 

Annonse fra Eliteserien: