Tom Dent.

Nye utfordringer for Tom Dent

Glimt-akademiets Tom Dent har takket ja til ny jobb som hovedtrener i Stjørdals-Blink.

Annonse:

Tom Dent forlater Glimt ved slutten av sesongen for å ta rollen som hovedtrener i Stjørdals-Blink, som er i OBOS-ligaen. Dent har vært i klubben siden 2016 og har vært trener for B-laget med Jan Erik Bjerk siden januar 2019. Dent har tidligere jobbet hos Blink og hos Follo. Hovedpersonen selv er både spent, nervøs og gleder seg til sin nye jobb.

- Jeg er veldig fornøyd. Nå er det virkelig. Det har vært en prosess som har tatt tid, og jeg må ha noen dager på å fordøye at jobben faktisk er min, forteller Dent. 

Det som startet som en uformell prat over en kaffekopp, endte med at Dent sendte inn en formell søknad. 

- Jeg var ikke på jakt etter en ny jobb, men jeg hadde lyst til å høre hva Stjørdals-Blink tenkte om jobben, og de var interessert i å snakke med meg. Etter at jeg sendte inn søknaden var jeg inne på to intervjuer før jeg fikk vite at det var meg de ville gå for. Det var en skikkelig boost, fortsetter Dent. 

Den 1. januar starter han i jobben som hovedtrener for Stjørdals-Blink. Overgangen fra å være spillerutvikler til å bli hovedtrener er han klar for. 

- Forskjellen blir i press og forventninger. Som spillerutvikler er målsetningen å gjøre spillere bedre og gjøre de klare for å være med på A-laget, som hovedtrener vil hovedfokuset nå være å vinne kamper og få resultater. Blink skal holde seg i OBOS-ligaen og også se oppover. Jeg er klar for å gå inn i et slikt mijø. Jeg føler jeg har masse god erfaring, i tillegg håper jeg at jeg får enda flere tips fra Kjetil, Morten og Aasmund før jeg reiser. 

Det eneste som er vanskelig med den nye jobben er å måtte ta farvel med Glimt. 

- Det er trist. Jeg fortalte det til trenerrommet på onsdag, og det var veldig emosjonelt for meg. Vi i trenerrommet til Glimt-akademiet er tette, og klubben er tett. Det er mange gode folk her jeg kommer til å savne masse. Folk her er spesielle. Det er en egen familie. Jeg vet det er litt klissete å si, men de er det. 

- Jeg kommer spesielt til å savne Jan Erik (Bjerk red.anm.). Jeg er sammen med han hver dag, så jeg tipper jeg kommer til å ringe han to-tre ganger i uka bare for å snakke med han. Han har vært en stor del av læringen min dette året, så det kommer til å være rart å gå til en annen klubb uten han. Jeg skulle ønske jeg kunne ta han med meg!, sier Dent. 

Selv om han har blandet følelser om å dra, var dette en mulighet han ikke kunne takke nei til. 

- Det blir spennende og det blir bra, avslutter Dent. 

Leder i Glimt-akademiet Gregg Broughton ønsker Dent lykke til.

- Vi er alle veldig glade på Tom sine vegne. Dette er en stor mulighet for han i en alder av 29 år å ta hans første seniorrolle i en klubb. En del av vår oppgave i Glimt-akademiet er å utvikle trenere så vel som spillere, og vi så Toms potensiale som en A-lagstrener og derfor ga vi han muligheten til å jobbe med B-laget til Glimt. Tom har også hatt muligheten til å jobbe med A-laget i år, ved å følge opp brospillere under nedstengningen klubben gjorde da COVID-19 kom. Jan Erik Bjerk og Stig Johansen har gjort en god jobb med å veilede Tom over de siste årene, men til syvende og sist er det Tom som skal ha æren for å ha jobbet så hardt med sin personlige utvikling, både på og utenfor banen. Vi kommer til å savne han både som person og trener neste år, og vi må nå starte prosessen med å finne hans erstatter, forteller leder i Glimt-akademiet Gregg Broughton. 

- Alle i Glimt ønsker Tom lykke til i sin nye rolle, og takker han for den gode jobben han har gjort over de siste fire årene i Glimt, avslutter Broughton. 

Annonse fra Eliteserien: