Odin Bjørtuft klar for Glimt: – Stolt

Glimt har hentet ny midtstopper. Odin Bjørtuft bytter ut Odd med Bodø/Glimt.

Annonse:

Bilder til media kan lastes ned i høy kvalitet her (krediteres Kent Even Grundstad)

24-åringen kommer fra Odd og skrev mandag under på en fireårskontrakt med Bodø/Glimt. Den strekker seg altså ut 2026. Dermed blir han den tredje spilleren inn for de helgule dette overgangsvinduet. Han er også den tredje forsvarsspilleren Glimt signerer. 

Mandag var han på plass på Aspmyra i en hektisk dag der både helsesjekk, kontraktskriving, pressekonferanse, intervjuer og fotoshoot sto på programmet. 

– Nå er jeg veldig stolt, sa han da glimt.no fikk noen ord tidligere på dagen. 

– Jeg gleder meg!

Hektiske dager og klamme hender

Odin Bjørtuft har over 110 kamper for Eliteserie-klubben Odd og har vært et tilnærmet fast inventar hos hvittrøyene siden Eliteserie-debuten mot Sarpsborg 08 i 2018. I alle fall de seneste årene. 

I helgen var han på ferietur i Paris med kjæresten, før han skulle tilbake til Skien og starte på sesongoppkjøringen der. Men sånn ble det ikke. 

_DSC6140.jpg
Odin Bjørtuft er klar for fire år i gult. Foto: Kent Even Grundstad

– Det gikk ganske fort fra jeg fikk vite om det, så det har vært noen hektiske dager. Nå må jeg bare komme meg i gang og spille fotball igjen. Det er en stund siden sist, sier han. 

Bjørtuft er telemarking og spilte barneårene sine for klubben Hei, fra Heistad i Porsgrunn. Også tidligere Glimt-stopper, Vegard Bergan hadde sine barneår i Hei. Nå er det første gang han flytter seg langt unna hjemme når han nå pakker kofferten og reiser til Nordland for å ta opp kampen om spilletid i Glimts bakre firer. 

Se pressekonferansen her: 

– Det blir noe helt nytt for meg det her. Jeg kjenner at det er litt kaldere her, så jeg må nok ut og kjøpe meg en fleece og en vinterjakke. Også innflyvningen var litt "bumpy", så jeg hadde klamme hender, men jeg har fått et kjempegodt inntrykk av byen så langt. 

Og om konkurransen på stopperplass sier han;

– Det er jo nettopp derfor jeg er her. Jeg vil kjenne på konkurransen, og konkurrere med spillere på det nivået. Det kommer til å gjøre meg enda bedre. 

Passer inn i systemet

Bjørtuft beskriver seg selv som en ballspillende midtstopper, som for de fleste kanskje høres ut som den perfekte match for Kjetil Knutsens Bodø/Glimt og spillestil.

 – Jeg er glad i å bruke ballen og finne løsninger bakfra, men jeg er jo først og fremst forsvarsspiller. Så jeg må forsvare målet. Jeg føler jeg passer bra inn her, men kommer til å bli en hel del utfordra også. 

Se høydepunktene fra da Bjørtuft scoret for Odd mot Jerv i fjor:


Kulturen som har vært i Bodø/Glimt de siste årene har bidratt til en enorm utvikling for den lille klubben nord for polarsirkelen. Også det er forlokkende for forsvarsbautaen. 

– Jeg synes det er utrolig kult. Jeg kommer hit for å være med på det de får til. Jeg kommer til å se tilbake på denne tiden med stolthet når jeg blir eldre og har lagt opp, tror jeg. 

Den hektiske mandagen var nettopp så hektisk at han aldri rakk å være med på sin første trening med de helgule. Den kommer tirsdag formiddag og da er han klar for det som kreves. 

– Jeg tror nok at jeg kommer til å kjenne på et nivåforskjell og et høyere tempo. Spesielt siden jeg kommer rett fra ferie, men jeg gleder meg veldig, sier han. 

Se hele intervjuet og hva han sier om egne ambisjoner i helgult her:

Annonse fra Eliteserien: