Jens Petter Hauge på San Siro i 2020.

Overgang for Jens Petter Hauge

Torsdag formiddag ble det enighet mellom Bodø/Glimt og AC Milan.

Annonse:

Hauge har signert en kontrakt som strekker seg ut sommeren 2025 med AC MIlan og er klar for nye eventyr med den italienske klubben. 

- Det føles veldig bra, og ikke minst veldig riktig, forteller Hauge fra Milano.

De siste dagene har han vært i Italia for medisinsk test. Nå er alt i orden og Hauge går fra gult til rødt og svart. 

- AC Milan er en av de største klubbene i verden, med syv Champions League titler. Det er en klubb som er bygget for å vinne, og som har lyst til å vinne titler. Det kan passe meg bra, sier Hauge. 

For Hauge personlig ser han frem til å etablere seg i en ny klubb. 

- Jeg håper å få et internasjonalt nivå på spillet mitt. Jeg føler at jeg kommer inn i en gruppe hvor jeg har noe jeg kan bidra med. Det er en gruppe som er veldig lik Glimt sin, og jeg gleder meg veldig til å starte, forteller Hauge. 

Takker Glimt

Jens Petter Hauge ble tatt opp til Glimts A-lagstropp foran 2016-sesongen. Han markerte seg raskt med hatrick i debuten (første runde i cupen, Fløya 0-6) og ble 8. juli klubbens yngste målscorer i serien da han satte inn 4-1 mot Start. Debuten hans i Eliteserien kom 29. april 2017 da Glimt tapte 0-2 for Strømsgodset i Drammen. I årets Eliteserie-sesong har Hauge scoret 14 mål og hatt 8 målgivende. Hauge har flere kamper for aldersbestemte landslag og ble nominert til "Årets unge talent" av Norsk Toppfotball i debutsesongen. Han ble tatt ut på A-landslaget i september 2020, og er klar for sin første samling. 

- Det er klart jeg synes det er trist å dra fra Glimt. En klubb jeg har vært i i mange år. Det blir rart å reise fra laget nå i midten av sesongen, men både Glimt, jeg og AC Milan er veldig fornøyd med avtalen. Da blir det det beste nå, sier han. 

- Jeg blir å savne alle, både supportere, laget, trenere og støtteapparatet. Alle som spiller fotball og er rundt et lag vet at det er sånn det er. Jeg er nok ikke den siste Glimt-spilleren som må ta farvel med klubben i løpet av de neste månedene.

Det har lenge vært spekulasjoner om hvor og når Jens Petter Hauge skal reise videre. Nå synes han det er greit at det er bestemt. 

- Det å faktisk bestemme seg for å dra til en ny klubb føles godt. Det er greit å få det ut av både mitt og andres hoder. Det har vært mye styr rundt meg de siste ukene og månedene. Så å få det på plass før jeg skal på min første A-landslagssamling er bra. 

Håper å spille seg inn fort

Sesongen i Italia har akkruat startet, og det ser Hauge på som positivt.

- Mulighetene til å spille seg inn på et lag er kanskje best akkurat nå. Jeg ser frem til å komme inn i gruppa, og bli kjent med alle. 

Han forteller at han har blitt tatt godt i mot. 

- Det er noen sinnsyke klubblegender som er sjefer i klubben, og jeg er veldig fornøyd med måten de har tatt meg i mot. 

AC Milan spiller Europakamp i Portugal i dag, men har hjemmekamp på søndag.

- Jeg skal trene her i Italia resten av denne uken, så får vi se om jeg kanskje får vær med på kamp allerede på søndag. 

Ønsker Hauge lykke til

Nye utfordringer venter, og til alle hjemme i Bodø vil han si;

- På gjensyn! Det har vært en fin tid i karrieren min og noe jeg kommer til å ta med meg som utrolig lærerikt. Jeg setter pris på å få avslutte tiden min i Glmt med et seriegull, selv om jeg ikke får vært med på de siste kampene.

Daglig leder i klubben, Frode Thomassen, er glade for at klubbene har blitt enige. 

- Det har vært gøy å følge med på Jens Petter, og vi som klubb er så klart stolt av han og det han har fått til. Dette er en ung, egenutviklet spiller som vi har fått fulgt reisen til. Det blir spennende å følge med på hans reise videre. Jens Petter har vært en flott representant for klubben, både på og utenfor banen. Vi ønsker han masse lykke til i ny klubb.

Annonse fra Eliteserien: