Glimt-spillerne jubler etter at Amie Sannes scoret.

Overveldet over støtten da Glimt Kvinner vant: – Det var rørende

Over 1100 personer møtte opp på Aspmyra da FK Bodø/Glimt Kvinner vant mot Øvrevoll Hosle.

Annonse:

– Det var veldig stort og ikke minst veldig gøy. Det føles helt uvirkelig. Det er jo sånn det er når guttene spiller, så dette var veldig gøy, sier Mathea Theting, som utlignet til 2-2. 

Det var knyttet store forventinger til kampen på forhånd. 1118 personer kjøpte billett og Øvrevoll Hosle var et av topplagene i fjor. 

Glimt fikk en tøff start på kampen der bortelaget dominerte, men de helgule kjempet seg tilbake og da Amie Sannes scoret på praktfullt vis gikk stemningen i taket på Aspmyra. 

– Jeg ble overrasket da skuddet gikk inn. Det var helt surrealistisk med så mange på tribunen. Det var helt magisk, jeg skjønte ikke helt hva som skjedde, sier Amie Sannes til glimt.no. 

Etter kampen var målscorer Mathea Theting og trener Cato Hansen gjester i Bodø/Glimt-podkasten 4-3-3, der de snakket om kampe. Du får også høre fra Cecilie Falch, Amie Sannes og Lise Dissing. Du kan høre episoden der du hører podkast eller se den i sin helhet i videovinduet nedenfor:

 

(Artikkelen fortsetter under)

Snudde kampen

Bortelaget scoret to raske mål i 2. omgang, men Glimt ga aldri opp. 

– Da vi fikk de to baklengsmålene var vi i en litt ustabil periode, men vi fikk samlet oss og ble enige om å roe ned. Da spilte vi som vi bruker og det fikk vi til. Så viser det resultater av alt vi har jobbet med, sier Sannes. 

Glimt utlignet på lekkert vis med Mathea Theting etter 72 minutter. Theting fikk ballen av Anna Johansen, og dundret ballen helt øverst i krysset. 

– Jeg tenkte ikke så mye, jeg bare skyter og så ble det mål. Det var veldig gøy, og kom egentlig helt ut av ingenting. Jeg har ikke vært en veldig farlig spiller foran mål tidligere, så det var veldig gøy å være den som scoret i dag, sier Mathea Theting etter kampslutt. 

Like før slutt sørget Lise Dissing for at snuoperasjonen var fullført og tre poeng til hjemmelaget. 

– Det var helt fantastisk. Det var vår første kamp på Aspmyra, og vi var selvfølgelig veldig spente. Vi var nervøse før kampen, for vi hadde hørt at det skulle komme mange mennesker på stadion, men det var fantastisk å spille foran så mange. Jeg håper virkelig at de kommer tilbake, sier Dissing. 

Mange spillere jubler vilt etter at Lise Dissing har scoret for Bodø/Glimt Kvinner
Bodø/Glimt Kvinner jubler etter scoring mot Øvrevoll Hosle.

– Rørende

Etter kampen var målscorer Theting og trener Cato Hansen gjester i Bodø/Glimt-podkasten 4-3-3, der de snakket om kampen og veien fra Grand Bodø til Bodø/Glimt. 

Spesielt oppmøte på tribunen og stemningen fra J-feltet med flere var noe spillerne bet seg merke i under kampen. Det var noe helt nytt for Theting. 

– Vi fikk en veldig god følelse. Det var veldig gøy å se at det var så mange som ville komme og støtte oss. Det var veldig mye følelser da vi gikk ut på banen, det var mye glede, sier Theting i podkasten. 

Amie Sannes bekrefter: 

– Da vi gikk inn på stadion og snudde oss og så hvor mange som var der, det var rørende. Det har jeg aldri opplevd før. Man føler seg veldig stor når så mange bryr seg, sier Sannes. 

Midtbanespiller Theting er enig med Dissing om at de var stresset og nervøse fra start. 

– Vi hadde høye skuldre i første del av første omgang, men det er naturlig når det er en så historisk kamp. Etter hvert fant vi roen og klarte å holde på ballen. Da fikk vi til mye bra og mange fine angrep, sier hun smilende. 

_DSC9418.jpg
Mathea Theting scoret mot Øvrevoll Hosle.

 

Annonse fra Eliteserien: