Ulrik Saltnes under hjemmekampen mot Start.

På poengrekordjakt

Det er bare fire kamper igjen av sesongen. Her er alt du trenger å vite før runde 27.

Annonse:

For fire år siden på denne tiden hadde både Bodø/Glimt og Start rykket ned fra Eliteserien. For tre år siden på denne tiden hadde både Bodø/Glimt og Start rykket opp til Eliteserien. For to år siden på denne tiden hadde Glimt tapt tre av tre kamper for Start samme år, men Start rykket ned. Glimt beholdt så vidt plassen i Eliteserien. 

Nå møtes lagene igjen. I Eliteserien. Bodø/Glimt suveren seriemester. Start er i bunnstriden. 

Slik gikk det da lagene sist møttes i Eliteserien:


For det er litt sånn det har vært for Start de siste årene. En evig kamp mellom Eliteserien og OBOS-ligaen. I år kan noe tyde på at Start skal beholde plassen. 

På jakt etter nye rekorder

Det var ingen tvil om hvem som var det beste laget på Aspmyra forrige uke. Bodø/Glimt sikret seriemesterskapet uken i forveien og når medaljejagende Rosenborg kom på besøk til gullbyen ble det nok en fin kveld for de helgule. 

1 - 2 - 3 - 4 - 5 ganger scoret Bodø/Glimt mot Norges mestvinnende klubb, og vant komfortabelt 5-1 i et artig oppgjør. Banespillet var nok noe jevnere enn resutatet tilsa, men det var fortsatt Glimt som styrte det meste av spllet. 

redigert_DSC1877

Med det sikret Glimt flere rekorder i Eliteserie-sammenheng. Blant annet passerte Glimt nettopp Rosenborg på listen over flest mål i en og samme sesongen (den gamle rekorden var på 87 mål på 26 kamper), mens Bodø/Glimt på søndag scoret sitt 90. mål   (også det etter 26 kamper). 

I dag er den suverene serimesteren igjen på rekordjakt. For med uavgjort eller bedre blir Glimt det laget som har tatt flest poeng i Eliteserien (på én sesong) noen sinne. Akkurat nå ligger Glimt likt med Moldes rekord fra 2014, på 71 poeng. 

Start i form

Selv om Start har slitt mye denne sesongen har det sett lysere ut for Start i det siste. Ja, om vi ser bort fra bortekampen mot Viking i helgen. Den kampen blir vi fort ferdige med, for start-fansens skyld. Det ble 4-1. Til Viking. 

Det ble full jubel blant glimtspillerne etter Zinckernagels scoring mot Rosenborg på Aspmyra sist helg
Det ble full jubel blant glimtspillerne etter Zinckernagels scoring mot Rosenborg på Aspmyra sist helg



La oss heller snakke om bortekampen mot Odd uka før. Der gjorde sørlendingene virkelig god figur og slo medaljekandidaten 2-1 på fremmed gress. I tillegg har Start tre seire på sine siste sju kamper. 

Haugesund ble smadret 5-1 på Sør Arena, mens Sarpsborg 08 led (nesten) samme skjebne da de tapte 3-2. De siste runders poengfangst har gjort at Start har klatret opp til trygg plass. 

Men det er jevnt i bunnen, og Start vil garantert kjempe med nebb og klør for tre poeng. 

Bodø/Glimt stiller forøvrig i hvite drakter på Sørlandet i dag. Patrick Berg og Marius Lode er med til Kristiansand. 

 

Annonse fra Eliteserien: