På tide å vise seg frem

På fredag reiser Bodø/Glimt til Østlandet for å spille treningskamp mot Strømsgodset. Her er det du trenger å vite.

Årets andre kamp spilles fredag klokken 13:00 i LSK-hallen. På motsatt banehalvdel stå Strømsgodset som for tiden trener og spiller kamper i nettopp LSK-hallen. 

Annonse:

For Godset blir dette årets første treningskamp og de melder om tre gode treningsuker i forkant av sin første kamp. Bodø/Glimt har også kommet godt i gang med oppkjøringen. Noen skader har plager troppen, men tre gode treningsuker og én treningskamp mot Mjølner har rustet laget godt. Nå skal de helgule for første gang i år bryne seg på et lag på samme nivå. 

Akkurat ikke

Strømsgodset kommer fra en god sesong i Eliteserien. Laget fra Drammen startet sesongen dårlig, men fikk til slutt skuta på rett kjøl. Etter 30 runder ble fasiten fjerdeplass i ligaen og akkurat ikke Europa-spill for de marineblå. 

Strømsgodset har forsterket laget sitt og så sent som i går fikk de på plass en ny spiss. Mustafa «Mos» Abdellaoue rykket i 2017 ned fra Eliteserien med Aalesund og signerte i går en avtale med Strømsgodset. I tillegg har laget fra Marienlyst hentet Herman Stengel fra Vålerenga, Amahl Pellegrino fra Mjøndalen og fått tilbake Christopher Lindquist fra lån i Florø. Det er ikke utenkelig at noen av de nye får sjansen til å vise seg frem allerede på fredag. 

Rekordlaget

Bodø/Glimt på sin side hadde en strålende sesong i fjor og valset over motstanderne i OBOS-ligaen fra første spark på ballen. Opprykket var klart fire runder før slutt og de helgule fortsatte bare å imponere utover høsten. Når 30 runder var ferdigspilt sto Glimt igjen med flere rekorder i OBOS-ligaen.  Ingen lag har noen sinne scoret flere mål enn Bodø/Glimt på nivå to og ingen spillere har noen sinne scoret flere mål på én sesong enn Glimts spiss Kristian Fardal Opseth (28 mål). 

Etter en fantastisk sesong er det knyttet stor spenning til hvordan Glimt vi takle comebacket på det øverste nivået. Laget fra Nord-Norges største by har forsterket laget med tre spillere. Endre Kupen har kommet inn fra Florø, mens Eirik Wollen Steen har tatt turen nordover fra Åsane. Fra spansk fotball har Glimt hentet José Isidoro. Sistnevnte og Kupen fikk begge sin debut mot Mjølner i forrige uke. 

Flere glimtspillere har vært plaget med skader. Både nykommer Wollen Steen, Ulrik Saltnes og Oliver Sigurjonson var uaktuelle mot Mjølner fredag i forrige uke. Trond Olsen og Kristian Fardal Opseth ble operert i Tyskland samme uke og vil ikke være aktuelle i fredagens kamp mot Strømsgodset. 

Jevne lag

Bodø/Glimt og Strømsgodset har møttes flere ganger tidligere og det er vanskelig å skille de to lagene. Godset har hatt et ørlite overtak de siste sesongene, selv om det var de helgule som trakk det lengste strået sist de to lagene møttes. Det ble en høydramatisk kamp i et ufyselig regnvær på Aspmyra. Godset tok tidlig ledelsen og doblet den like etter pause. På stillingen 0-2 begynte Glimt-spillerne å våkne. Ole-Jørgen Halvorsen, Fitim Azemi, Martin Bjørnbak og Sascha Mockenhaupt sørge for at Glimt til slutt vant 4-2 etter en fantastisk andre omgang. Dessverre ble det også siste gang Glimt vant en fotballkamp i jubileumsåret 2016 og rykket til slutt ned. 

Se høydepunktene fra kampen mot Godset her. Saken fortsetter under


En av kampene mot Godset som huskes best er nok cupfinalen i 1993. Glimt gikk seirende ut av kampen med 2-0 etter scoringer av Bent Inge Johnsen og Tom Kåre Staurvik. Glimt tok sitt andre og foreløpig siste norgesmesterskap den flotte oktoberdagen. 

Det spilles om betydelig mindre når lagene barker sammen i LSK-hallen på fredag, men helt ubetydelig er aldri en treningskamp uansett. Glimt ønsker naturligvis å vise at de mener alvor i comebacksesongen og de helgule fra nord har mye å revansjere fra sist de spilte i Eliteserien. 

Gamle kjente

Godset og Glimt har flere ganger vekslet spillere seg i mellom. I nyere tid har både Mounir Hamoud, Anders Konradsen, Stefan Johansen, Jim Johansen og André Hanssen spilt for begge klubbene. Blant de er det bare Mounir Hamoud igjen i Godset, og han får møte flere gamle kjente fra sin tid i Bodø/Glimt. 

Kampstart: Fredag 26. januar klokken 13:00
Sted: LSK-hallen i Lillestrøm

Kampen sendes direkte hos alle Amedias nettaviser, deriblant Avisa Nordland. 

Annonse fra Eliteserien: