Patrick Berg kommer hjem: – Mer motivert enn noen gang

Åtte måneder etter at han forlot Bodø er fjorårets kaptein tilbake på gamle trakter.

Annonse:

Bilder til bruk for media (klikk her)

Mandag kveld signerte Patrick Berg papiret som binder han til barndomsklubben – igjen. Fjorårets kaptein blir Bodø/Glimt-spiller de neste fem årene, etter at Glimt mandag kjøpte han tilbake fra den franske Ligue 1-klubben, Lens. 

– Det føles som et riktig valg for meg nå. Jeg kjenner at jeg er så motivert som jeg aldri har vært før i karrieren. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på det, og jeg gleder meg ufattelig mye til første treninga allerede i morgen, sier Patrick Berg rett før han skal møte pressen til sin første pressekonferanse etter returen. 

En ekte bodøgutt

"Patrick Berg er en ekte bodøgutt, som sønn av Ørjan og barnebarn av Harald har han hatt Glimt-blod pumpende i hjertet hele livet. Han har vært Glimt-spiller hele sin aktive karriere", skrev glimt.no da Patrick like før jul i fjor ble solgt til Frankrike. 

Det har ikke forandret seg etter noen måneder i utlandet. Berg forlot Bodø som to ganger seriemester, og ble av mange regnet som en av ligaens desidert beste spillere og ble også kåret til Årets spiller i Eliteserien 2021, før han senere samme kveld også mottok "Kniksens" ærespris sammen med resten av Berg-familien på Fotballfesten. 

– Jeg har vært med på eventyr med Glimt tidligere, men når jeg har snakka med Kjetil Knutsen, og tenker etter selv så ser jeg ingen begrensninger i Glimt sånn som det er her. Det sa jeg til Kjetil også. Jeg ser ikke hvorfor ikke Glimt skal kunne være på topp europeisk nivå. Vi må ha de riktige folkene i klubben, og det har vi nå. Det er det som appellerer til meg, og er det beste for meg nå, sier Berg. 

I sin første periode i Bodø/Glimt noterte bodøværingen seg for over 130 kamper og 10 scoringer for Glimt. Han debuterte tilbake i 2014 med et 0-3-tap for Odd, og på tross av flere nedturer kjempet både han og klubben seg tilbake og har de siste årene vært et fast innslag i toppstriden på tabellen. 

Patrick Berg kysser pokalen etter seriegull 2021.jpg
Patrick Berg returnerer til klubben hvor han har to seriemesterskap. Foto: Kent Even Grundstad

– Sier alt om supporterkulturen

Patrick Berg har ett serie- og ett cupsølv på samvittigheten, i tillegg til to seriemesterskap for Bodø/Glimt. Han fikk også ni landskamper mens han var Glimt-spiller i perioden 2020-21. Nå har han signert en kontrakt ut sommeren 2027. 

– Jeg har veldig troa på det som skal skje fremover her. Det er riktig for både meg og klubben. Det var den beste løsningen for begge parter. Gleder meg veldig til tiden fremover.

Oppholdet i Frankrike ble ikke som Berg håpet på. Det ble en tøff kamp om spilletid på Lens' midtbane, og han sto til slutt med 17 kamper for franskmennene. 

– Det har ikke vært mislykket. Ut fra spilletid, ja, da ble det ikke som man hadde tenkt, men jeg er veldig glad for at jeg dro. Jeg har vært i en fantastisk klubb fra dag én. Jeg har ingenting vondt å si om klubben. Det har vært flotte måneder. Jeg må bare spille kamper for å utvikle meg, og da ble det ikke værende til slutt for meg. Jeg må få si det er et av de beste lagene i Frankrike, på tabelltopp, så det sier litt om nivået jeg har vært på. 

Da Berg kom tilbake til Aspmyra mandag kveld hadde flere supportere møtt opp med bluss og sang for å ønske midtbaneeleganten velkommen hjem. 

– Det var helt sinnsykt. Det er sånn man drømmer om, og kanskje ser fra land som Tyrkia. Det sier litt om supporterkulturen som har opparbeidet seg i Bodø det siste året. Det er jo noe helt annet enn da jeg var her sist, skryter Berg. 

Vi ønsker Patrick Berg hjertelig velkommen tilbake. Vi er glade for å ha deg hjemme igjen.

 

Annonse fra Eliteserien: