Paul Gray er Glimts ferskeste tilskudd

Bodø/Glimts barne- og ungdomsavdeling styrker laget med en ny trener fra England.

Annonse:

Denne uken starter engelske Paul William Gray sitt nordlandseventyr. Han er ansatt som Bodø/Glimts nye trener for gutter 6-12 år. 

– Jeg har alltid ønsket meg nye utfordringer, og da jeg så at denne jobben var ledig ble jeg veldig engasjert. Jeg ser virkelig frem til dette, sier Gray i sin første dag på Aspmyra. 

Gray kommer fra en liknende jobb i den engelske championship-klubben Preston North End. Likevel blir det en annerledes måte å jobbe med barnefotball på i Bodø. 

– Strukturen er helt annerledes. I England hentes spillere til akademier allerede som 8-åringer. Jeg liker modellen i Norge mye bedre, der spillere er i sine lokale klubber til de er rundt 12 år gamle. Dette passer meg ypperlig. 

Gleder seg til å se tannbørsten i aksjon

Siden han sendte søknaden til Glimt har han naturligvis fulgt med på hva de helgule nordmennene har holdt på med. Og Gray har, som de fleste andre latt seg imponere. 

Jeg har virkelig kost meg med å se dette laget spille fotball. Angrepspillet er fantastisk, og Aspmyra virker å være en fantastisk stadion å se fotball på. Jeg gleder meg til å se supporterne neste år, med tannbørsten og alt, sier Gray, og det er lett å se at han er engasjert. 

Særlig Glimts bruk av unge, egenutviklede spillere appelerte til engelskmannen.

– Alt er imponerende, men det er gøy å se hvordan klubben jobber. Hele veien fra A-laget til barne- og ungdomsfotballen. Det er et virkelig sterkt akademi.

Gray har vært ti dager i karantene i en leilighet i byen, og i dag er første gangen han får lov til å gå ut. I morgen reiser han hjem til England for juleferie, før han kommer tilbake i januar. 

Et halvt år uten kone og barn

Den første arbeidsdagen i Bodø har stort sett gått med til å hilse på nye kollegaer og ordne alt det praktiske som skal fikses når man flytter fra England til Norge. Noe som er særlig utfordrende under en global pandemi. 

Hjemme i England sitter kone og barn og venter på å få klarsignal til å reise etter, til sitt nye liv i arktiske strøk. 

– Det siste man vil gjøre er jo å dra med seg to små jenter til et fremmed land midt under pandemien. Jeg skal være alene i rundt seks måneder nå, også gleder jeg meg til de kommer hit, sier han. 

Gray er langt fra den eneste engelskmannen som jobber i Bodø/Glimt, men siden han stort sett skal jobbe med barn er det helt avgjørende at han lærer seg språket. 

– Jeg har allerede booket meg inn på intensive språkkurs som starter i januar. Jeg har øvd litt i en app, og der er jeg veldig flink, skryter han, men innrømmer at det stokker seg når han skal si ordene høyt. 

 Fascinert av mental trening

Ørjan Berg, som er daglig leder for barne- og ungdomsavdelinga til Bodø/Glimt er storfornøyd med å få Gray på plass innenfor veggene på Aspmyra. 

– Han var den mest kvalifiserte kandidaten. Etter to intervjuer og én oppgave var jeg ikke i tvi, skryter han. 

Gray må straks haste videre til et møte med skattekontoret, men rekker å skryte enda litt mer av Bodø/Glimt før han løper. 

– Jeg er veldig fascinert av hvordan klubben jobber med det mentale her. De har en egen mentaltrener, det er kult, sier han. 

Vi ønsker Paul William Gray velkommen til Bodø/Glimt!

Annonse fra Eliteserien: