Pellegrino er Glimts nye angrepsvåpen

Amahl Pellegrino er tilbake i norsk fotball og skal skyte den regjerende seriemesteren til topps.

Annonse:

Tirsdag formiddag landet Amahl Pellegrino i sin nye hjemby og under en time senere var storscoreren på plass på treningsfeltet på Aspmyra. Drammenseren har signert en kontrakt ut sesongen for Bodø/Glimt. 

– Det føles godt. Glimt er et godt lag, det er gode treningsfasiliteter og bra økter. Nå har jeg vært med på en helt vanlig økt, det er god kvalitet i gruppa og pulsen kjennes godt, sier nysigneringen.

31-åringen var den spilleren som scoret nest flest mål i den norske eliteserien forrige sesong, da han bøttet inn mål for Kristiansund. Kun Glimt-spiller Kasper Junker scoret flere enn Pellegrinos 25 mål. Målfyrverkeriet førte til at turen gikk videre til utlandet for den sympatiske angrepsspilleren. Saudi Arabiske Damac ble neste stoppested, men den store suksessen uteble. 

I forrige uke ble det kjent at Pellegrino var på klubbjakt, og han utelukket ikke retur til Norge. Nå er det klart at Nordland og Glimt blir neste stoppested. 

– Jeg synes det er bra kvalitet. Her kan man utvikle seg videre, og jeg tror det blir bra å spille her på arenaen.

Håper på Europa-suksess

Allerede om to dager skal de helgule til Litauen for å spille play off til Conference League. Vinneren av dobbeltoppgjøret mot FK Zalgiris går til gruppespillet. 

– Selvfølgelig, det er en stor grunn til at jeg er her. Her kan du velge hva du har lyst til å kjempe om. Nå er det opp til oss selv hvor langt vi ønsker å nå, forklarer han. 

Om ikke Glimt-debuten til Pellegrino kommer allerede på torsdag, kan den ironisk nok komme mot klubben der det virkelige gjennombruddet på toppnivå kom. På søndag gjester nemlig Kristiansund Aspmyra til et heftig toppoppgjør. 

– Jeg fikk vite det i stad. Det er litt ekstra at det er KBK i første når jeg returnerer til Eliteserien. De har gjort det veldig bra og tar nye steg hvert år. Det blir spennende å se, jeg tror det blir en tøff kamp selv om vi må og skal ta tre poeng, sier Pellegrino. 

Ambisjonen

Glimt kommer nettopp fra en sterk 1-0-seier i toppoppgjøret mot Lillestrøm. Selv etter en litt svakere periode i serien ligger de helgule som nummer to og jakter Molde bakfra. Det passer Pellegrino perfekt. 

– Jeg skal vise meg frem på min måte og prøve å gi noe tilbake. Jeg skal prøve å gjøre en god jobb disse fire månedene så får resten være en bonus.

Men det er ikke bare, bare å skulle spille seg inn i Glimts angrepsrekke, selv for fjorårets nest mestscorende spiller. Slik beskriver han seg selv som fotballspiller:

– Jeg er en målscorer. En rask målscorer som liker å drible og ha målpoeng. Jeg forventer selv en del mål og noen gode assister.

Annonse fra Eliteserien: