Pellegrino forlater Glimt: – Det beste som har skjedd meg

Et norsk fotballeventyr er over. Amahl Pellegrino er ferdig i Bodø/Glimt

Annonse:

Etter to og en halv sesong i Bodø skifter Amahl Pellegrino beite. Glimts suverene toppscorer de siste to sesongene bytter ut Bodø og Glimt med California og San José Earthquakes. 

Det er avgjørelse som får frem følelsene hos storscoreren. 

– Det føles helt jævlig å forlate Glimt. Oppriktig. Det er det tøffeste valget jeg noen gang har måtte ta, klarer Pellegrino å presse frem før stemmen brister. 

Han henter seg inn. 

– Men ingenting varer for evig, så dessverre så ender det sånn her. Hadde det vært mulig å velge begge deler, hadde jeg spilt for begge klubbene. 

– Bare positive ting å ta med meg

I løpet av sine år i Bodø har Pellegrino blitt seriemester to ganger, toppscorer i Eliteserien to ganger og kåret til Årets spiller på det øverste nivået. Han er også Glimt soleklare toppscorer i Europa med 18 mål mot europeisk motstand. Det er ti scoringer fler enn Ulrik Saltnes, Erik Botheim og Runar Berg som ligger på plassen bak. 

(Saken fortsetter under bildet)

_DSC9446.jpg
Amahl Pellegrino ble toppscorer og årets spiller i Eliteserien 2023. Foto: Kent Even Grundstad

– Jeg har bare positive ting å ta med meg herfra. Bodø/Glimt og byen har gitt meg noe å skryte av til mine egne barn den dagen jeg er ferdig med fotball. Jeg kan fortelle dem stolt at jeg har representert en av de beste klubbene gjennom tidene i norsk fotball. Jeg har vunnet to mesterskap i denne byen, og bli toppscorer to ganger. Jeg har enormt mange opplevelser både i Norge og i Europa.

– Tiden min i Glimt har vært det beste som har skjedd meg, ved siden av det å bli far for mine to barn. 

Se Pellegrinos rørende avskjedsintervju i sin helhet her (saken fortsetter nedenfor): 

Pellegrino har vært en publikumsfavoritt på Aspmyra fra første spark på ballen. I sin første seriekamp for Glimt scoret han tre ganger mot gamleklubben Kristiansund, og siden så han seg aldri tilbake. 

Akkurat publikum skulle gjerne Pellegrino fått gitt et skikkelig farvel, men han lover å komme tilbake.

– Det er selvfølgelig veldig kjipt. Menneskene i den byen her, og supporterne til klubben er en av hovedgrunnene til at jeg har blitt her lenger enn jeg så for meg. Det er noe jeg kommer til å savne enormt, den fansen som har vært på Aspmyra er noe av det sjukeste jeg har opplevd. Jeg håper at jeg får lov til å være en av dem i fremtiden, for dere kommer til å se meg ofte på Aspmyra, uansett. 

(Saken fortsetter under bildet)

DSC_7458.JPG
Amahl Pellegrino er tidenes toppscorer i Europa for Bodø/Glimt. Foto: Kent Even Grundstad

– Ville ikke vært meg selv

Pellegrino innrømmer i det rørende intervjuet at han ikke i sin villeste fantasi hadde sett for seg å få oppleve det han har opplevd i helgult da han reiste til Bodø for første gang i august 2021. Nå er eventyret i nord over, for hele familien. 

 – Vi er en i situasjon der familien hadde vært splittet i et år om jeg hadde blitt her, og da kjenner jeg meg selv så godt at jeg vet at jeg ikke hadde kunne være meg selv. Derfor ble dette et veldig riktig valg. 

Denne uken var Amahl Pellegrino gjest i vår podkast 4-3-3 (innspillingen er gjort før overgangen var aktuell): 

De som har fulgt Glimt tett de siste årene vet at det er spesielt én ting Pellegrino ikke har likt med livet i Bodø. Han har nemlig lett for å fryse. Nå venter sol og sommer i California. Vel fortjent, spør du oss. 

– Det er en overgang som har mer enn kun fotball i seg. Det er et fint eventyr for familien, og jeg tror det kan bli et veldig kult sted å leve. Det er pakken rundt fotballen som veide tyngre denne gangen. 

FK Bodø/Glimt ønsker å takke Amahl Pellegrino for innsatsen og bidragene til minner for livet. Lykke til videre! 

_DSC9846.jpg
Amahl Pellegrino og familien tar med seg mer enn bare seriemesterskap når de nå forlater Bodø. Foto: Kent Even Grundstad

 

Annonse fra Eliteserien: