Amahl Pellegrino hopp feiring UECL borte mot AZ Alkmaar Glimt

Pellegrino tatt ut på landslaget🇹🇿

Amahl Pellegrino belønnes med plass på det tanzanianske landslaget

Annonse:

Etter storspill for Bodø/Glimt de siste sesongene har Amahl Pellegrino for alvor blitt kastet inn i landslagsdebatten. Nå har Tanzania kastet seg med i kampen om Pellegrino, og tatt han ut på på den kommende landslagssamlingen. 

Samlingen er i midten av måneden der Tanzania blant annet møter Niger på hjemmebane i en viktig kamp i kvalifiseringen til Afrikamesterskapet. Seier der kan sikre de et meget godt utgangspunkt før den avgjørende kampen mot gruppeledere Algerie i september. 

Den jordnære og sympatiske østlendingen er som vanlig både ydmyk og blid når vi prater med han om den nye muligheten. 

– Selvfølgelig er det en stor nyhet. Det er kult for både meg og familien. Hvert fall for foreldrene mine. Jeg har jo røtter i Tanzania, så selv om jeg er født i Norge er det veldig kult for oss, sier Pellegrino. 

– En stor mulighet

Beskjeden om uttaket til det tanzanianske landslaget tikket inn på Aspmyra onsdag. Etter cupkampen mot Junkeren tok Pellegrino en prat med klubben. 

– Både Kjetil (Knutsen) og Håvard (Sakariassen) var enige om at dette var en veldig god nyhet. 

Pellegrinos foreldre er fra Tanzania, men selv er han både født og oppvokst i Norge. Nå er det over tjue år siden sist han var i foreldrenes hjemland, og det har ikke vært noen muligheter for å reise heller. 

– Det har vært mye fotball de siste årene. Nå er det også mange familiemedlemmer som enten har reist fra Tanzania eller gått bort, derfor har det ikke vært noen grunn for meg til å ofre verdifull fotballtid for å reise de siden 2002. 

Representanter fra Tanzania har derimot valgt å reise til Bodø for å se nærmere på Eliteseriens toppscorer før de bestemte seg for å ta han med i troppen. Mot Brann på Aspmyra i april fikk de se en brennhet Pellegrino. 

– At de reiste helt hit for å se en kamp kom litt brått på meg, men jeg gjorde det jo greit og scorte to mål. Det gjorde nok at interessen ble litt større. Dette er en stor mulighet for meg, og kan bli en virkelig opplevelse, selv om det kanskje på mange måter er større for mamma og pappa enn meg. 

– Et vanskelig valg

Men selv om det nå ligger en enorm mulighet foran Glimts lynving er han ikke sikker på om han kommer til å gripe den. For valget om å spille for Tanzania er ikke enkelt.

– Selvfølgelig ikke. Alle vet at jeg alltid har drømt om å representere Norge, så det er en stor beslutning å måtte ta, forklarer han.

De internasjonale reglene sier nemlig at dersom Pellegrino nå representerer Tanzania utelukker han eventuelt alle fremtidige muligheter for å spille landslagsfotball for Norge. Dermed er det stor dør som lukker seg når denne døren åpner seg for Pelle.

– Det er stort å bli tatt ut for Tanzania, men det hadde det vært å spille for Norge også. Valget er veldig vanskelig, samtidig som det er kult å ha den muligheten. Det blir nok litt tenking nå. 

Pellegrino har fortsatt god tid til å tenke, og han virker verken stressa eller utålmodig med å ta valget sitt.

– Det viktigste for meg nå er kampen mot Vålerenga på søndag, men etter det skal jeg tenke litt mer på det, sier han. 

Vi gratulerer Amahl Pellegrino med en stor milepæl i karrieren, uansett hva valget måtte falle på. 

 

Annonse fra Eliteserien: