Pernille og Silje tar over Glimtmagasinet

Etter fem sesonger med herrerøst tar nå Glimtmagasinet en ny vending. I tillegg tar studentene tilbake programmet.

Glimtmagasinet ble startet opp av fire studenter i regi av Ventus Studentradio og Bodø/Glimt før sesongen 2013. Siden den gang har flere programledere vært innom, noen oftere enn andre. For første gang i magasinets historie tar to kvinner seg til mikrofonen. 

De siste to sesongene er det Carl Henning Biørnstad som har ledet programmet sammen med Fredrik Stenbro og Niklas Aune Johnsen. Alle de tre har nå andre oppgaver i vente som gjør at stafettpinnen går videre til studentene Silje Olsen og Pernille Tømmerås. Niklas Aune Johnsen, som også var med på å starte programmet i sin tid har stor tro på de nye programlederne. 

Annonse:

- Vi har hatt det utrolig gøy med Glimtmagasinet. Både da vi starter opp programmet i 2013 og da jeg igjen ble engasjert i programmet på høsten 2016 har jeg storkost meg. Nå er det på tide å slippe noen nye, unge og lovende programlederspirer til spakene og mikrofonene. Jeg har stor tro på at Pernille og Silje tar godt vare på Glimtmagasinet i sesongene som kommer, sier han. 

Carl Henning Biørnstad har ledet programmet siden høsten 2016 og tar med seg gode minner fra tiden i radioen. 

- For et år det har vært! Som student har Glimtmagasinet vært en viktig kilde til kunnskap om radiofaget. Jeg er stolt og ydmyk for å ha fått lov å lede programmet disse sesongene og ønsker Silje og Pernille lykke til videre. Dette blir bra!

Tilbake til studentene

Etter oppstarten av programmet i 2013 holdt Glimtmagasinet seg to sesonger på Ventus studentradio før de i 2015 ble flyttet over til Radio 3 i Bodø. På denne tiden var det direkteradio som var i vinden, men med tiden har flere og flere radioprogram gått over til podcast-formatet. Det gjelder også Glimtmagasinet. 

- At vi valgte å gå over til podcast var egentlig fordi vi ville forbedre tilbudet til lytterne våre. De som hører på Glimtmagasinet er som folk ellers; de har ikke tid når du bestemmer at de skal ha tid. Folk tar ting når det passer, det er det som er det geniale med podcast. Nå kan glimtsupporterne få Bodø/Glimt-stoff i ørene på toget, i bilen, på trening, på jobb eller bare i sofaen. Mulighetene er uendelige, sier Aune Johnsen. 

Etter at programmet gikk til Radio 3 var det en god periode med direktesendinger på radio 3. Høsten 2016 gikk programmet over i podcast-format og holdt det gående ut sesongen 2017 med ukentlige sendinger, tabelltips og julekalender. Nå flyttes programmet tilbake dit det kom fra og gis tilbake til studentene. 

- Ikke bare får man inn nye tanker og ideer med nye folk inn, nå blir det også et litt annerledes konsept. Programmet flyttes tilbake til røttene og inn i et veldig bra radiostudio. Programmet var i sin tid ment som et samarbeid mellom Bodø/Glimt, som trengte medieinnhold og studenter som trengte verdifull erfaring. Dette er den beste løsningen, sier han. 

Bli bedre kjent med de nye programlederne

Den observante lytter har nok allerede hørt stemmen til Pernille Tømmerås. Hun var innom programmet ved et par anledninger i høst og gleder seg nå til å rykke opp i programlederstolen. 

- Jeg håper vi kan by på nye sider ved klubben og spillerne, og at lytterne fortsatt hører på, til tross for noe mindre testosteron i studio enn det de er vant til. Podcasten skal være morsomt og givende for lytterne, noe jeg tror og håper vi skal klare og gjennomføre med glans, sier Tømmerås.

Den ferske programlederen er opprinnelig fra Lofoten, men har bodd i Bodø siden 2012. Hun har alltid hatt en stor interesse for norsk fotball, og måtte gå forbi Aspmyra hver dag på vei til skolen. Da klubben omsider rykket opp til Eliteserien i 2013 ble interessen og engasjementet større. 

Både Pernille Tømmerås og Silje Olsen er journaliststudenter i Bodø og går i førsteklasse i det treårige løpet.

Olsen er opprinnelig fra Kvaløya utenfor Tromsø, men den geografiske tilknyttingen setter ingen begrensninger for engasjementet for "Superlaget". 

- Jeg var med på noen kamper i fjor for å se hvordan journaliststudentene jobber på glimtkamper og det var veldig interessant og lærerikt. Glimt er et fotballag med mye potensiale og kan komme langt, sier hun og legger til at hun gleder seg til å komme i gang med podcasting i mars. 

- Forventingene er først og fremst at jeg skal lære mye mer om selve fotballaget, få innblikk i hvordan spillerne tenker og reflekterer over eget spill. Jeg tror at jeg og Pernille kommer til å lage lytteverdige podcaster og ikke minst at det skal være interessant for alle som følger med, sier hun. 

Begge to har fulgt Glimt tett etter de flyttet til byen og gleder seg til å ta fatt på podcast-lagingen og bli bedre kjent med spillerne. 

- Jeg har troa på de yngre spillerne til Glimt. William Arne Hanssen, Jens Petter Hauge og Patrick Berg gleder jeg meg til å se mer av, sier Olsen. 

Og Tømmerås ser opp til en mann med basstemme. 

- Martin Bjørnbak har en forståelse for spille som etter min mening skiller han fra de andre midtstopperne i serien, sier hun.  

Glimtmagasinet

  • Radiopodcast om Bodø/Glimt

  • Programledere: Pernille Tømmerås og Silje Olsen

  • Ny podcast hver uke på glimt.no

  • Etablert i 2013 som et samarbeid mellom Bodø/Glimt og Ventus Studentmediehus

  • Drives i dag av studenter for Bodø/Glimt

  • Etablert av: Nicolai Eriksen, Ole-Fredrik Lambertsen, Erlend Bugge Thune-Holm og Niklas Aune Johnsen

  • Tidl. medlemmer: Fredrik Stenbro, Carl Henning Biørnstad, Sigve Kvellestad, Kenneth Husby, Adrian Aagesen, Torstein Bjørkås, Lars-Christian Berg-Hansen, Nicolai Eriksen, Ole-Fredrik Lambertsen, Erlend Bugge Thune-Holm og Niklas Aune Johnsen

Annonse fra Eliteserien: