Poengdeling mot HamKam: – Pinlig

HamKam ble festbrems under Bodøs store festhelg da de sikret nok en uavgjort.

Annonse:

Over 6000 billetter ble solgt til kampen mot HamKam midt i Parken-festivalen og årets store høydepunkt for byen. Kampen ble derimot ikke noe stort høydepunkt etter at kameratene fra Hamar snøt Glimt for seieren med to scoringer i andre omgang. 

For femte gang på Aspmyra og for femte gang denne sesongen deler Glimt poengene med motstanderen. Til tross for at Glimt ledet både én og to ganger fikk de helgule altså ikke med seg alle poengene. 

– Pinlig! Jeg synes vi ... Hva skal jeg si? Vi gir dem et håp om at kampen lever hele veien. Vi får ikke trøkket de nok, så det blir komfortabelt for dem. Det er kun oss selv vi har å takke i dag. Vi er altfor slurvete i den siste tredjedelen, sier Amahl Pellegrino, som scoret to ganger for Glimt, etter kampen. 

– Vi gjør ikke det vi skal

Glimt gikk til pause med ledelsen 1-0 etter at Pellegrino stanget Glimt i føringen. I andre omgang kom HamKam ut av startblokkene først og etter en lengre periode med høyt trøkk omsatte de et hjørnespark til scoring. Hjemmelaget var tilbake i ledelsen etter at Pellegrino scoret fra straffemerket, men HamKam kom tilbake nok en gang like før slutt. 

– Vi gjør ikke det vi har vært gode på i det siste. Vi må være bedre i valgene vi gjør. I dag er det mye nesten og alt for mye surr, dessverre, sier en tydelig skuffet toppscorer. 

Se hele intervjuet med Pellegrino her: 

Mot slutten av kampen forsøkte Glimt å presse HamKam og skape sjanser som kunen vippe kampen i de helgules favør, men uten å lykkes. 

– Det blir litt panikk. Vi gjør ikke det vi skal gjøre. Vi tar ikke løpene vi skal, vi kommer ikke bak eller inn foran. Det er derfor vi står igjen her og nesten føler at vi har tapt. 

Glimt ligger fortsatt på andreplass på tabellen, fire poeng bak Molde, med én kamp mindre spilt. Dermed blir det nok et rotterace i tabelltoppen utover høsten. 

– Kaster bort andre omgang

Også Hugo Vetlesen var skuffet etter poengdelingen mot hamarsingene. Spesielt i andre omgang føler han at Glimt mistet trøkket de hadde i den første omgangen. 

– Jeg synes vi kaster bort andre omgangen i dag. Vi er litt slurvete og klarer ikke å få det trykket vi vil og da er HamKam gode nok til å score på oss to ganger. Det er litt synd når vi føler at vi har til tider veldig god kontroll på kampen, og føler at vi har det i vårt spor. 

De siste kampene har det vært fryktelig artig på Aspmyra med flere storseiere i både hjemlig liga og i Europa. Sånn ble det ikke denne festkvelden. 

– Når vi er på Aspmyra så skal vi ha tre poeng og gode prestasjoner, og det klarte vi ikke i løpet av 90 minutter. Jeg synes det er masse gode perioder i denne kampen, spesielt i første omgang, men vi klarer ikke å holde i 90 minutter og da blir det vanskelig. 

Se hele intervjuet med Vetlesen her:

Annonse fra Eliteserien: