Poengdeling mot LSK: – Ikke terningkast seks

Alfons Sampsted berget ett poeng mot Lillestrøm

Annonse:

I kampen som ble Glimts 21. hjemmekamp på rad uten tap var det Lillestrøm som kom best i gang. Gjestene fra Østlandet stanget inn ledermålet etter en drøy halvtime. Likevel var det Glimt som hadde mest ball og skapte de største sjansene. 

Til tross for en enorm Glimt-dominans, særlig i andre omgang tok det lang tid før de drøyt fem tusen tilskuerne fikk noe å juble for. Etter 82 minutter steg Alfons Sampsted til værs på en corner og stusset inn utlikningen. 

– Jeg hadde en bra følelse etter å ha skaffet straffe på samme situasjon, så når jeg fikk ballen tenkte jeg bare at nå skyter jeg. Så jeg stussa den i lengste hjørne. Det føles bra å få den første scoringen for året, sier Glimts islandske høyreback. 

Glimt fikk straffe i andre omgang, men Amahl Pellegrinos forsøk fra krittmerket ble for svakt og keeper reddet mesterlig. 

Et steg i riktig retning

Kampen var Glimts tredje på rad uten seier, men prestasjonen søndag kveld var oppløftende. Det synes i alle fall målscorer Sampsted. 

– Prestasjon er variabel, men vi har lengre perioder hvor vi holder et høyt nivå, og vi klarer å sette press på LSK. Nå må vi jobbe beinhardt for å få 90 minutter med en god prestasjon jevnt over.

Også dagens kaptein, Brede Moe opplevde kampen som et steg i riktig retning. 

– Vi trykker de bra ut i andreomgangen, men jeg synes ikke vi skaper nok. Selv om det er et steg i rett retning med tanke på de siste kampene mot Molde og Viking, men det er fortsatt en del å gå på. Vi får trykket mer og det er mer aktivitet i deres boks. Det er mer «nesten» i dag enn de forrige kampene. Prestasjonen er ikke terningkast seks, forteller den sindige trønderen. 

Sjansesløseri

De helgule, som hadde mest ball slet med å skape sjanser i kulda på Aspmyra. Likevel var det noen ganger ting klaffet og de spilte seg til gode sjanser. Dessverre endte de aller fleste i ingenting, i beste fall hjørnespark. 

Se hele intervjuet med Alfons Sampsted her (saken fortsetter nedenfor):

 

– Jeg føler at når de ligger lavt skulle vi fått til flere sjanser enn vi gjør i dag. Vi legger lista høyt og har lyst til å være mer kreativ og dominant enn vi er i dag, sier Moe. 

Derfor var det ekstra deilig å se at én av de mange cornerne Glimt fikk ga uttelling. 

– En del av fotballen er å utnytte dødballene. I dag hadde vi sikkert 15 cornere, så det er deilig at én av dem går inn. 

16. mai-fest

Mandag 16. mai er det duket for fotballfest i Bodø. Da kommer Tromsø, som er the worlds northernmost professional football club på besøk til Aspmyra. En kamp hele byen gleder seg til, selv om Moe enda ikke har ofret kampen en tanke.

– Først må vi gjøre oss ferdig med denne kampen, og se på hva vi kan gjøre bedre. Jeg har vært med på noen 16. mai-runder mot Tromsø før, så det blir nok ikke noe problem å få tenning til den kampen.

Alfons Sampsted skal spille 16.mai-kamp mot Tromsø for første gang i sin karriere og ser frem til et fullsatt Aspmyra. 

– Det blir gøy!  Guttene har lært meg opp til at Tromsø er den største rivalen. Jeg håper det blir stemning på tribunen! Har du ikke kjøpt billett bør du skynde deg, for det går unna! 

Det har han helt rett i. Billettsalget er allerede godt i gang, og det er solgt godt over 6000 billetter til kampen. Du kan sikre deg billett ved å klikke her.

Hele intervjuer med Brede Moe ser du her: 

Se høydepunktene fra kampen her: 


Annonse fra Eliteserien: