Poengløse hjem til Bodø: – Litt tunge i dag

Patrick Berg og Ulrik Saltnes var ikke fornøyd med kampen mot Sandefjord, men ser frem til nye sjanser mot Viking på lørdag.

Annonse:

Det var lite å skrive hjem om etter kampen mot Sandefjord onsdag kveld for Bodø/Glimts del. De helgule stanget stort sett mot en blå vegg og klarte ikke å motstå Sandefjords 1-0-scoring. Dermed reiser de helgule hjem med null poeng, for tredje gang i år. 

– Det er litt seigt og tungt fra start til slutt, synes jeg. Det er egentlig ikke noe intensitet eller fint spill fra vår side så det er skuffende. Jeg fikk inntrykk av at vi var slitne og det var få som følte seg bra. Det er kjipt, det er ikke den følelsen man ønsker å ha når man skal ut og spille fotball, sier Patrick Berg etter kampen. 

Er det tett program som får skylden? 

– Nei, vi har visst før at vi håndterer et tett kampprogram. Jeg tror ikke det er bare det alene, så man må se på hva man gjør mellom kampene, for vi kan ikke drive og slite oss ut på trening mellom kampene.

– Litt overivrig

Kjetil Knutsen konkluderte etter kampen med at en litt tung trening i går kunne være noe av grunnen til at det var lite sprut i beina til spillerne i kveld. Berg er langt på vei enig. 

– Jeg tror kanskje vi ble litt overivrig inn mot denne kampen der, så det må vi rette på. Det er kjedelig når man ikke har noe krutt i beina når man skal ut og spille.

Også Ulrik Saltnes opplever at beina var tyngre i dag enn de vanligvis

– Ja, det er ikke en fordel å ha spilt kamp for to dager siden, mens de spilte for seks dager siden, sånn er det. Men det må man bare prøve og håndtere best mulig når det er de forutsetningene vi har når vi skal ut i Europa. 

– Mye annerledes i dag

Med flere nye spillere i nye posisjoner ble det også en ekstra utfordring for den regjerende seriemesteren borte på et uvant underlag. 

– Vi har veldig lite intensitet også er i nølende i dueller og bevegelser, da spres det en passivitet og usikkerhet. Det er også en del nye konsentrasjoner som vi må evaluere, for det var veldig annerledes enn det pleie, sier Saltnes. 

Hva er annerledes? 

– Ingenting går på autopilot og man må se en ekstra gang for å bestemme deg for hva du skal gjøre. Da blir det nølende og treigt og det ser treigt og energiløst ut fra sidelinjen. 

For dårlig av oss

Men selv om mange forutsetninger for å lykkes var fraværende i dag er fortsatt Berg sikker på at det var for dårlig av de helgule onsdag. 

– Det er en dårlig dag for oss. Når de kommer med det høye presset sitt er det egentlig lett å spille de ut. Men derfra skaper vi ingenting. Vi klarer ikke å dra med oss overtallet for de blir veldig strekt når de prøver å presse så høyt, det er noe vi burde utnyttet mye bedre, men det gjør vi ikke så da har vi bare oss selv å skylde på, sier han. 

Annonse fra Eliteserien: