Pressemelding: Politianmeldes etter rasistiske tilrop på Aspmyra

En uønsket hendelse på Aspmyra søndag fører til politianmeldelse.

Annonse:
I etterkant av eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Lillestrøm på Aspmyra på søndag har hjemmelaget fått informasjon om at det har vært en hendelse der en av bortelagets supportere har kommet med rasistiske ytringer mot en av Bodø/Glimts spillere, samt tilrop som av spiller ble oppfattet som drapstrusler. 
 
Supporteren, som også prøvde å ta seg inn på banen, ble brakt ut av vakter og politi i den første omgangen av kampen. Det var i forbindelse med en corner at hendelsen fant sted. I pausen ble Glimts fungerende sikkerhetssjef, politi og delegat kalt inn til et møte for å få klarhet i omfanget av hendelsen. Møtet ble fulgt opp etter kamp, hvor omfanget og innholdet av tilropene også ble kjent.  
 
Bodø/Glimt velger å politianmelde hendelsen etter samtaler med politiet mandag. 
 
Bodø/Glimts daglige leder, Frode Thomassen har også vært i kontakt med daglig leder Robert Lauritsen i Lillestrøm for å informere om forholdene.  

– Det er en trist sak for norsk fotball. Vi må nok en gang understreke at rasisme ikke hører hjemme på våre arenaer, og vi vil jobbe aktivt sammen i kampen mot rasisme, diskriminering og vold, sier Thomassen. 

Bodø/Glimt vil oversende rapporter og videomateriell til Lillestrøm, slik at de har nødvendig grunnlag, for videre oppfølging i eget supportermiljø.
 
Utover dette har Bodø/Glimt ingen flere kommentarer i denne saken. 
Annonse fra Eliteserien: