Prisdryss på Fotballfesten

Bodø/Glimt har årets trener, årets spiller og årets unge spiller.

Annonse:

Fra før visste vi at Philip Zinckernagel var kåret til årets spiller i Eliteserien. Det synlige beviset fikk den danske poengkongen allerede etter kampen mot Viking sist lørdag. I kveld ble resten av prisene delt ut. 

Kjetil Knutsen er årets trener

Mannen som brakte Bodø/Glimts første seriegull i historien. Mannen som har komponert et rekordlag man aldri tidligere har sett i Norge. Mannen som vant ALLE 15 hjemmekamper i år. Mannen som har begeistret utallige fotballfans både i og utenfor Norge med et offensivt målmaskineri. Oppnåelsene er mange, og overraskende er det ikke når juryen har stemt frem Kjetil Knutsen som årets trener i 2020! 

Juryen bestående av Kenneth Fredheim, Tor Ole Skullerud, VG-Svea og Pål Arne «Paco» Johansen hadde følgende begrunnelse for beslutningen:

Kjetil Knutsen – har skapt en uimotståelig seiersmaskin i Bodø. Tydelig på spillestil, rolleforståelse og stiller meget høye krav til seg selv og spillerne. Ydmyk og alltid på jakt etter forbedringer. Har ledet et lag som har pulverisert så godt som alle rekorder i norsk fotball. Og ikke minst: det første seriegullet til Glimt og landsdelen.

Vi gratulerer Kjetil Knutsen med tittelen som årets trener i 2020! 

Jens Petter Hauge er årets unge spiller

I et år hvor han har sprudlet offensivt kamp etter kamp, har scoret 14 mål og gitt 8 assist på 18 kamper, blitt historisk med Bodø/Glimt, debutert på landslaget, og kronet det hele med en overgang til gigantiske AC Milan, har Jens Petter Hauge også blitt kåret til årets unge spiller i Eliteserien. Juryen som bestod av Kenneth Fredheim, Tor Ole Skullerud, VG-Svea og Pål Arne «Paco» Johansen hadde følgende begrunnelse for kåringen: 

Jens Petter Hauge spilte de 18 første kampene, og leverte 14 mål og 8 målgivende. En trollmann på sin venstre kant, med enormt mot, rykk, teknikk og avslutninger. 2020 har blitt toppet med både landslagsplass og en sensasjonell overgang til AC Milan.

Vi gratulerer Jens Petter Hauge med et sensasjonelt år og prisen som årets unge spiller!

Philip Zinckernagel er årets spiller

Etter en meget imponerende sesong med 28 kamper, 19 mål og 14 assist har danske Philip Zinckernagel blitt kåret til årets spiller foran sine offensive lagkamerater; Patrik Berg og Jens Petter Hauge. Juryen bestående av Kenneth Fredheim, Tor Ole Skullerud, VG-Svea og Pål Arne «Paco» Johansen hadde følgende begrunnelse:

Philip Zinckernagel – en uvirkelig sterk sesong av den danske magiker på høyre kant. Eliteseriens suverene assistkonge, og blant toppscorerne. Herlig nærteknikk, kan drible, skyte og gjøre andre gode. Blir bare bedre og bedre i en alder av 25 år.

Vi gratulerer Phillip med seriegull og prisen som årets spiller i 2020!

Bodø/Glimt er årets klubb

Om kåringen "Årets klubb"

En toppfotballklubb består av mer enn spillere, trenere og støtteapparat. For å lykkes som toppklubb også utenfor banen trenger man dyktige folk som arbeider med den daglige driften.

Prisen «Årets klubb» er derfor først og fremst en påskjønnelse til de som jobber på klubbkontoret. Prisen skal inspirere og motivere til en best mulig innsats på de administrative oppgavene som klubbledelse, markedsarbeid, økonomistyring, supporterengasjement og så videre, og prisen er derfor også en hyllest og honnør til klubbenes medarbeidere innenfor disse områdene.

OM KRITERIENE

Alle de 16 klubbene i Eliteserien blir vurdert etter følgende kriterier:

  • Oppfølging av ligasponsoravtalen

  • Deltakelse i fan-engasjerende aktiviteter

  • Engasjement på sosiale medier

  • Utnyttelse av medieplattformen

  • Økonomistyring

  • Spesielt for 2020: deltakelse og engasjement rundt prosjektene Drømmetreffet,I stua med Altibox og #hjemmebane.

Om årets vinner

I kåringen av årets klubb i Eliteserien har det i år faktisk vært en betydelig distanse ned til konkurrentene. Denne prisen tar ikke hensyn til sportslige prestasjoner, etter denne sesongen ville da seieren vært enda tydeligere. Klubben har vist en unik evne til å følge opp samarbeidspartnere, samt deltatt på en positiv måte i fellesskapet norsk toppfotball. I tillegg har klubben vist en positiv administrativutvikling. Det vektlegges at klubben har stilt opp på alle forespørsler med spillerprofiler i ulike aktiviteter i et særs vanskelig år for alle som bedriver idrett. Klubben er åpen, positiv og er en foregangsklubb på alt deres arbeid.

Vi gratulerer Bodø/Glimt som årets klubb i Eliteserien 2020!

Annonse fra Eliteserien: