Råsterk seier i Stavanger

Viking tok ledelsen tidlig, men Glimt slo kraftig tilbake i Stavanger.

Annonse:

Bare to lag har reist fra Stavanger med tre poeng i 2021. Begge holder til nord for polarsirekelen, og Glimt var det klart beste laget i Jåttåvågen søndag kveld. 

Men det så lenge ut som Viking skulle få med seg alle poengene. Berisha sørget for en tidlig ledelse for Viking etter bare seks minutter, og ledelsen holdt lenge for Sidissene. En god stund etter sidebyttet startet Glimt opphentingen. 

Brede Moe tuppet ballen over linja etter at ballen ble liggende like foran han etter en corner. Midtstopperen gjorde ingen feil og sørget for utlikningen. 

Mesterscoring

Men Glimt var ikke ferdig med det. Amahl Pellegrino vartet opp med en mesterlig scoring og sikret Glimt ledelsen. Erik Botheim vant en duell og ballen gikk i en høy bue mot Pellegrino. Han ladet børsa og hoppet i været. Med et genialt brassespark smatt ballen mellom beina på keeper. 

Nevnte Botheim punkterte kampen på slutten etter nydelig forarbeid fra Ola Solbakken. Trønderen slo hardt inn foran mål og på bakre stolpe dukket Botheim opp og trilla ballen over streken. Til relativt sterkt misnøye fra hjemmepublikummet. 

Pellegrino forteller til Eurosport etter kamp at feiringen hadde en viktig betydning for han og hans familie uten at han utdyper nærmere. Det var en tydelig preget Pellegrino som møtte pressen etter kamp. 

– Smaker godt

Marius Lode spilte hele kampen i hjemfylket og var spesielt glad for å ta med seg tre poeng tilbake til Nordland. 

– Dette smakte godt. Deilig p ta med seg poeng herfra. Spesielt som brynegutt, sa han til Eurosport etter kampslutt.  

Det bare tre dager siden sist Glimt spilte kamp, men det tette kampprogrammet preger ikke Glimt spesielt. 

– Ja, vi merker at vi har tett program, men vi forholder oss rolig og lar oss ikke stresse selv om ikke alt klaffer. Vi fortsetter å male på. Konsentrasjonen til Viking sprekker opp og da er vi gode på å utnytte det. 

 

 

Annonse fra Eliteserien: