Reiser hjem på lån: – Jeg trives veldig godt i Bodø

Axel Lindahl swipet høyre da han valgte Bodø/Glimt i vinter, nå går turen tilbake til gamleklubben.

Annonse:

Etter en tøff start på fotballkarrieren i Bodø vender nå Axel Lindahl snuten hjemover igjen. Han kom til de helgule fra svenske Degerfors så sent som i vinter, men kampen om spilletid på Glimts ving har blitt beintøff. 

Derfor lånes den svenske lysluggen nå ut til gamleklubben og fortsetter sesongen i Degerfors, som nylig rykket opp til Allsvenskan. Utlånsavtalen strekker seg ut sesongen og Lindahl forventes å være tilbake i Bodø når laget starter på sesongoppkjøringen neste år. 

Lindahl står oppfør med 15 kamper for Glimt, hvor han blant annet har spilt 10 kamper i Eliteserien, én Champions League-kvalikkamp og to Conference League-kvalikkamper. Lindahl scoret ett mål for Glimt i 2021, det kom hjemme mot Strømsgodset tidligere i sommer. 

– Det er én ting som er viktigere enn alt annet i fotball

For Lindahls del går det nå mot trygge omgivelser og mye spilletid i en klubb han kjenner godt. Han var med å spille laget opp til Allsvenskan i fjor og gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer med gamleklubben. 

– Det blir veldig kult. Jeg var med på reisen til Allsvenskan og skal nå få bidra til at laget beholder plassen der. Det blir gøy! sier han. 

Men selv om han nå reiser hjem er ikke dette et endelig takk og farvel med bodøklubben. 

_DSC6515KentEvenGrundstadFoto.jpg
Lindahl gratuleres av lagkameratene etter scoringen som sikret 7-2-seier mot Strømsgodset. Foto: Kent Even Grundstad

– Ambisjonen min er 100 prosent å komme tilbake hit å gjøre det så bra at jeg får spille mer neste år. Jeg trives veldig godt i Bodø og gleder meg allerede til å komme tilbake. Likevel er det én ting som er viktigere enn alt annet i fotball og det er å spille kamper. Jeg trenger å spille kamper. 

– Ingen gambling

Det viste seg å bli tøft å gå rett fra Superettan i Sverige til den regjerende seriemesteren i Norge for å kjempe seg til plass på laget. Likevel henger han ikke med hodet når han tenker på sin første periode i Glimt. 

– Jeg synes egentlig det har gått bra. Jeg har utviklet meg masse og blitt en bedre spiller på denne tiden. Men jeg er i et stadie der jeg trenger å spille kamper, det får jeg i Degerfors. 

– Så er det kanskje godt å komme til en klubb du kjenner fra før?

– Ja, dette er ingen gambling. Jeg vet hva som venter, avslutter han. 

Vi ønsker Lindahl lykke til i Sverige i høst og gleder oss til å se deg igjen i januar. 

Annonse fra Eliteserien: